Din oras

La ghisee, ca-n transee: La Cadastru, dezastru!

Scris de 363

Seria aventurilor la ghiseele institutiilor din oras ne-a dus astazi la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj-Napoca. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii.

Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj-Napoca functioneaza in acelasi spatiu ponosit din Piata Garii nr. 4-6. O cladire cu crasma de cartier la parter, pereti manjiti cu noroi si usi ieftine din termopan.

Ghiseele se ascund intr-un spatiu de la etajul I, unde ajungi numai dupa indicatiile unei femei care te indruma prin cladire. “Pentru eliberare de acte, prima la dreapta”, spune aceasta, in timp ce-si pune la fiert niste apa, intr-un spatiu improvizat.

Dupa ce urmezi indicatiile, dai de o incapere cu miros acru de mucegai. Culoarea mochetei nu o mai ghicesti, iar un raft ciobit, din lemn, tine loc de masa pentru completarea cererilor.

La ora 9 dimineata, coada inca nu s-a format la ghisee. La „persoane fizice” sunt trei barbati care asteapta. Sunt trimisi alaturat, la Caserie, unde trebuie sa achite anumite taxe pentru solicitarea extraselor de carte funciara.

Spatiul in care functioneaza ghiseele este uitat de autoritati: se vede ca nu s-a facut nicio investitie de ani buni. Asta, in timp ce Serviciul Judetean functioneaza intr-o cladire noua, din cartierul Gheorgheni. La “municipiu” insa nu ai nici macar un scaun unde sa iti tragi sufletul.

Functionarele nu se mai vad de teancurile de dosare.  O imagine graitoare a functionarului public din Romania: “ingropat” printre hartii si cu spatele la ghiseu.

In atmosfera deprimanta, se aude un “Multumesc!”, iar femeii i se raspunde: “Cu placere”. Autoritatile au uitat de acesti functionari, parca pedepsiti sa lucreze opt ore in acest spatiu gri. Totusi, una dintre femeile de la ghiseu mai are inca puterea sa zambeasca.

Cand vine vorba de accesabilitate, persoanele cu probleme motorii nu au nicio sansa sa ajunga la ghiseu: ar trebui sa urce doua randuri de scari, iar rampa si lift nu au la dispozitie. Iar de toaleta, nici vorba!

 • Organizare: 7
 • Comportament: 8
 • Conditii persoane cu handicap: 0
 • Sala de asteptare: 5
 • Toalete: 0
 • Media: 4


ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 17 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 22 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE