Reportaj

La fel de rurală ca Bonțida, Cetățuia e locația perfectă pentru festivalul ploios

Scris de 651

La fel de rurală ca Bonțida, Cetățuia este locația perfectă pentru festivalul ploios care se desfășoară în aceste zile la Cluj-Napoca.

Cu cărări care par avariate de aluviuni, cu boscheți netoaletați și cu scări comuniste sparte, Cetățuia ne face de rușine în fața tinerilor electrizați care se plimbă prin bălării cum o făceau odinioară în satul în care s-a consacrat festivalul care atrage ploaia.

Neamenajată de pe vremea lui Ceaușescu, Cetățuia pare o zonă sinistrată. Sinistru e că cea mai teribilă calamitate care a adus-o la starea deplorabilă de acum a fost nepăsarea naturii umane. Și incompetența autorităților:

Din scările amenajate cândva, în vremuri imemoriale, au mai rămas doar ruine:

Chiar și scările reparate în Era Boc sunt sparte și degradate:

Băncuțele cu USB nu au ajuns încă în locația în care se desfășoară festivalul ploios-electric. Au ajuns în schimb băncile de la porțile caselor din Bonțida:

Din poarta pe care petrecăreții  o traversează către festival cad pietre. Face parte probabil din senzațiile electrizante promise pe Cetățuie:

Gunoaiele produse de melomani și de localnicii care le suportă muzica nu au fost ridicate la timp. Așa e la Cluj, face parte din specificul local:

Nici crengile uscate nu au fost adunate:

Nici cu vandalismele nu ne e rușine:

E fain la Cluj, prea fain, prea ca la țară! De lungi ce ne sunt boscheții, plimbăreții au făcut, în timp, cărare de pământ pe lângă cărarea pietruită:

Antenele 5G din Clujul ”smart”, cu care se prind bulgarii:

Dacă nu vine festivalierul la Bonțida, se duce Bonțida la festivalier! Chiar în Cluj-Napoca, pe rurala Cetățuie!ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE