Reportaj

La fel de rurală ca Bonțida, Cetățuia e locația perfectă pentru festivalul ploios

La fel de rurală ca Bonțida, Cetățuia este locația perfectă pentru festivalul ploios care se desfășoară în aceste zile la Cluj-Napoca.

Cu cărări care par avariate de aluviuni, cu boscheți netoaletați și cu scări comuniste sparte, Cetățuia ne face de rușine în fața tinerilor electrizați care se plimbă prin bălării cum o făceau odinioară în satul în care s-a consacrat festivalul care atrage ploaia.

Neamenajată de pe vremea lui Ceaușescu, Cetățuia pare o zonă sinistrată. Sinistru e că cea mai teribilă calamitate care a adus-o la starea deplorabilă de acum a fost nepăsarea naturii umane. Și incompetența autorităților:

Din scările amenajate cândva, în vremuri imemoriale, au mai rămas doar ruine:

Chiar și scările reparate în Era Boc sunt sparte și degradate:

Băncuțele cu USB nu au ajuns încă în locația în care se desfășoară festivalul ploios-electric. Au ajuns în schimb băncile de la porțile caselor din Bonțida:

Din poarta pe care petrecăreții  o traversează către festival cad pietre. Face parte probabil din senzațiile electrizante promise pe Cetățuie:

Gunoaiele produse de melomani și de localnicii care le suportă muzica nu au fost ridicate la timp. Așa e la Cluj, face parte din specificul local:

Nici crengile uscate nu au fost adunate:

Nici cu vandalismele nu ne e rușine:

E fain la Cluj, prea fain, prea ca la țară! De lungi ce ne sunt boscheții, plimbăreții au făcut, în timp, cărare de pământ pe lângă cărarea pietruită:

Antenele 5G din Clujul ”smart”, cu care se prind bulgarii:

Dacă nu vine festivalierul la Bonțida, se duce Bonțida la festivalier! Chiar în Cluj-Napoca, pe rurala Cetățuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *