In vizor

La două luni după vizita deputatului Emanuel Ungureanu la Spitalul din Gherla, ministrul Simona Pintea găseşte, „inopinat”, „un spital nerenovat, dar curat”. Unde or fi dispărut „muşchii şi lichenii”?

La finalul lunii ianuarie, deputatul clujean Emanuel Ungureanu şi-a făcut timp să facă nişte vizite inopinate la spitalele din judeţul Cluj. Aşa a trecut pe la Spitalul din Dej, cel din Câmpia Turzii şi cel Gherla. După vizită, deputatul a declarat că nu i se pare normală folosirea majorității încăperilor din spital pentru chestiuni de ordin administrativ. „În condițiile în care există o adevărată criză de locuri de spitalizare, la Gherla un etaj întreg este ocupat de cabinete pentru medici. În plus, am găsit multe spații vechi, abandonate, nefolosite”. Alte neajunsuri constatate ar fi legate de construcția care nu este izolată termic și de rampele neconforme de la secțiile chirurgie și obstetrică-ginecologie, care nu au balustradă. „Pe pereții clădirii sunt mușchi și licheni, ceea ce nu e normal”, a mai atras atenția Ungureanu. Parlamentarul a menționat că unitatea nu are de fapt structură spitalicească, anterior clădirea având altă destinație. „Trebuie regândit contractul cu Casa de Sănătate. Camera de gardă primește 57 de lei, deci acest spital e subfinanțat, pentru că aici vin cei mai mulți oameni. In funcție de cele mai frecvente afecțiuni medicale ale pacienților, ar trebui să se regândească destinația, pentru servicii noi, adaptate la cerințe”, a mai spus deputatul.

„Am venit fără să anunț și am urmărit comportamentul personalului cu pacienții, a fost frumos. Am văzut multă curațenie, chiar dacă este mobilier vechi. Medic de gardă era doamna Ghețe, care a avut un limbaj normal cu pacienții, din ce am auzit. Am fost și la bucătărie, era în regulă. Oamenii se străduiesc”.

Ungureanu a mai ironizat un anunț de la intrare, prin care se interzice filmarea sau înregistrarea. „Mai bine hai să facem igienă, decât să ne ocupăm de astfel de lucuri”, a spus el.

Ei bine, două luni mai târziu, ministrul Sănătăţii, Simona Pintea, face şi domnia sa o vizită „inopinată” la aceste spitale. Din care aflăm că:

„Vineri după-amiază am fost la spitalele din Gherla și Dej, spitale mai mici. Spitalul din Gherla, de exemplu, un spital nerenovat, dar foarte curat. Angajații au știut să raspundă la întrebările legate de cum se face dezinfecția, de modul în care pot face curățenia. Spitalul din Dej, o surpriză foarte plăcută la compartimentul de terapie intensivă. Dotat, aranjat, toată medicația necesară prezentă acolo”.

Comparând declaraţiile şi fotografiile, constatăm că fotoşopul e boală de familie politică: niţel blur şi totul e mai alb, mai strălucitor.

 

 

Fotocredit: GherlaInfo şi Monitorul de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *