Din oras

La Cluj, videomodelling-ul bate orice oferta de pe piata muncii

Sa castigi cel putin 1.000 de dolari pe luna e visul oricarui student. Sa muncesti doar cateva ore pe zi pentru asta, e si mai bine. Sa stii ca poti ajunge sa incasezi chiar si 4.500 de dolari in doar doua saptamani, e motivatia ideala. Studio-urile de videochat din Cluj profita de toate aceste atuuri pentru a angaja cat mai multi studenti. Iar ofertele lor sunt cu mult peste cele ale multinationalelor, care nu au cum sa ofere un salariu de incepator de peste 1.000 de dolari

Sute de anunturi de slujbe in videomodeling impanzesc ofertele de job-uri online sau ziare specializate. Ofertele lor sunt mai banoase decat ale oricarei alta companie internationala sau societete comerciala. In plus, sunt mai multe, sunt mai bine promovate si mai usor de gasit.

“Vrei sa faci bani cu un minim de efort? Vrei sa te distrezi? Noi iti oferim un job foarte bine platit, sedinte foto profesionale, abonament la sala, solar, tratamente cosmetice, bonus de angajare +300$, targete, locatie de lux, acces la piscina, camere proprii cu jakuzzi, confidentialitate, seriozitate”.

“Stii engleza? Iti doresesti independenta financiara si castiguri foarte mari care sa iti asigure tot ceea ce iti doresti? Vino sa faci parte din echipa noastra. Tot ce iti trebuie; este sa fi majora, sa iti placa sa te distrezi, sa fii comunicativa si ambitioasa”.

Sunt doar doua dintre sutele de anunturi de care te lovesti zilnic in cautarea unui job. Iar ofertele nu sunt doar pentru fete. La studiourile din Cluj se angajeaza baieti si chiar cupluri. Mai nou, potentialii angajatori te agata direct din strada, unde ti se ofera un fluturas cu “Stii franceza sau engleza? Te angajam! Lucreaza pentru cel mai tare site de chat din SUA”. In plus, e jobul la care ti se dau bani fara sa fi muncit macar o ora: “600 de lei bonus angajare” scrie pe fluturasul primit pe strada.

“Asa am ajuns sa imi pot permite sa-mi cumpar propria mea masina, sa ma mut intr-o chirie mai spatioasa si mai moderna, iar ratele, facturile, banii de benzina, de haine si de iesit in oras nu mai sunt de mult o problema”, e marturia Ancai Pop, de la Videomodeling.

“Pentru carcotasii care cred ca in Iunie 2014 e imposibil sa faci 4.500 de dolari in 2 saptamani pe un site de videochat, am pus un print screen al contului meu de model”, mai spune ea.

E jobul care nu necesita niciun fel de calificare anterioara si nici macar cunostinte aprofundate de limba engleza sau franceza. Trebuie doar poti purta o conversatie la nivel nediu.Cu toate acestea, nu multi sunt cei care aleg sa munceasca in acest domeniu. Studiourile angajeaza in fiecare lun a anului, iar ofertele salariale sunt aceleasi de ani buni.

La polul opus stau angajatorii care se plang de lipsa de personal

„Toata vara am cautat chelneri. Au plecat cinci pana acum, desi salariul nu e deloc mic pentru slujba asta. Ori vor mai mult, ori spun ca e prea mult de lucru”, spune proprietarul unei cafenele din centrul Clujului.

Studiile releva, insa, cel mai bine care sunt preferintele tinerilor cand vine vorba de job-uri. Un astfel de studiu realizat la Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov de Targul de Cariere, o retea de evenimente din domeniul Resurselor Uman, spune ca 48% dintre clujeni sunt, in primul rand, interesati de pachetul salarial.

Atmosfera de lucru din cadrul companiei este importanta pentru toti potentialii angajati intervievati, raspunsurile de „foarte important” ocupand o pondere de 63-64% in toate orasele vizate. Este „foarte importanta” si siguranta locului de munca – 54% dintre sibieni, 63% dintre brasoveni si ieseni si 66% dintre clujeni au notat aceasta optiune in chestionare.

In ceea ce priveste pachetul salarial (incluzand salariul si bonusurile de tip telefon, laptop, masina de serviciu, asigurare de viata), repondentii din Sibiu sunt cel mai interesati de acesta – 71% il considera „foarte important”, fata de 48% dintre clujeni si 40% dintre ieseni si brasoveni. La cealalta extrema, sibienii valorizeaza cel mai putin posibilitatea de a promova – doar 39% dintre ei considera ca e „foarte important”, fata de 63% dintre clujeni si 52% dintre ieseni.

 

ursa foto: www.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *