Politica

La Cluj, PNL îşi marginalizează femeile din partid. Câteva exemple în care femeia nu contează

Alegerile statutare pentru funcţiile de conducere, potrivit protocolului de  fuziune dintre PNL şi PDL, s-au desfăşurat în organizaţiile locale ale noului PNL. Dincolo de faptul că majoritatea celor aleşi să conducă pentru următorii patru ani filialele locale nou formate au candidat singuri pentru funcţiile respective, lipsa de diplomaţie a liberlilor clujeni a putut fi observată în câteva întruniri desfăşurate săptămâna trecută. 

Regulile diplomaţiei par a fi uitate de liberalii clujeni. Modul în care mai multe organizaţii locale, la alegerile desfăşurte recent, au considerat de cuviinţă să respecte femeia pare a fi desprins dintr-un film fără regizor. 

La un prezidiu, niciodată o persoană de gen feminin nu este poziţionată la margine. Decât să faci acest lucru, mai bine nu inviţi o femeie să ocupe un loc la masa de prezidiu. Acest lucru pare a nu fi cunoscut de reprezentanţii dreptei care s-au ocupat de organizarea evenimentelor de  săptămâna trecută  la Gherla, Dej, Câmpia Turzii sau Floreşti. 

Prima imagine reprezintă modul în care a fost aşezat prezidiul la alegerile din filiala Dej. 

La Câmpia Turzii reprezentantele sexului frumos nici măcar nu au avut loc la masa de prezidiu. 

În cazul organizaţiei locale Gherla, două reprezentante cu o vastă activitate şi funcţii în PNL Cluj au fost marginalizate în extremitatea stângă a mesei. 


Culmea prostiei  a putut fi fi întâlnită la Floreşti unde Alina Gorghiu, fost preşedinte al partidului, asemeni unei mirese, a ocupat locul din stânga primarului Horia Şulea, singurul cadidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei.Trebuie remarcat efortul depus săptămâna trecuta de europarlamentarul Daniel Buda, care a fost prezent la întrunirile enumerate mai sus, un adevărat maraton prin judeţ. Totodată trebuie remarcată lipsa de implicare a acestuia, atunci când se pune in discuţie modul în care femeia este reprezentată la un prezidiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *