Din oras

La Cluj inflația crește tarifele abonamentelor de parcare

Scris de 507

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 6 decembrie se află și hotărârea „privind stabilirea nivelului taxelor administrate de către Serviciu Public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiul Cluj-Napoca pentru anul 2022”.

Potrivit acestui HCL, din 1 ianuarie 2022, taxele de parcare vor fi indexate cu rata inflației de 2,6%, față de anul trecut.

Astfel, pentru ocuparea temporară a locurilor publice, pentru abonamentele parcărilor din zona centrală, persoanele fizice vor plăti 81 lei/an, iar persoanele juridice 569 lei/an.

Parcările cu abonament pentru riveranii din cartiere vor costa 68 de lei/an pentru persoanele fizice și 240 de lei/an pentru persoane juridice.

Pentru parcări, copertine și garaje cu contracte, situate în cartierele municipiului Cluj-Napoca, taxa va fi de 52 de lei/an pentru persoanele fizice și de 213 lei/an pentru persoanele juridice.

Abonamentele pentru riverani/persoane fizice pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – zona 1 vor costa, din 2022, 27 de lei/lună/loc.

Pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – zona 2, persoanele fizice vor plăti 107 lei/lună, iar persoanele juridice 150 de lei/lună. Riveranii persoane fizice vor achita 27 de lei/lună. Abonamentele transmisibile vor costa 128 de lei/lună.

Din 2022, va crește și cuantumul abonamentelor anuale în parkinguri, pentru riverani. Persoanele fizice vor plăti 118 lei/an, abonamentele pentru studenții proprii UBB vor costa 106 lei/an, iar abonamentele pentru persoanele juridice 895 lei/an. Pentru motociclete, mopede și biciclete, abonamentele vor costa 53 de lei/an.

Taxele orare pentru ocuparea unui loc de parcare în municipiu, deja exorbitante, nu se vor mări din 2022. În zona I, 30 de minute vor costa tot 4 lei, o oră 8 lei, iar 2 ore 16 lei. În zona 2, jumătatea de oră costă 3 lei, două ore 6 lei, iar 4 ore 12 lei.

Nici în parcările Primăriei cu plată orară, taxele prohibitive nu se modifică din 1 ianuarie, o jumătate de oră costând deja, în parcările Unirii și Mihai Viteazul, 4 lei, o oră 8 lei, 2 ore – 16 lei, 4 ore – 48 de lei, 6 ore – 80 de lei, 8 ore – 112 lei, 10 ore – 144 de lei, 12 ore – 176 de lei, iar 24 de ore – 368 de lei.

La parcarea din Cipariu, tarifele pleacă de la 1,5 lei pentru o jumătate de oră, ajungând la 72 de lei pentru 24 de ore.

În parkingul Primăriei de pe Moților, între orele 7-19, o jumătate de oră costă 4 lei, iar 12 ore 96 de lei. Tariful de noapte, între orele 19-7, este de 7,5 lei. Sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, tarifele sunt similare celor din parkingurile de cartier.

În parkingurile de cartier (Băișoara, Primăverii, Mogoșoaia 9, Primăverii 8, Primăverii 20), o jumătate de oră costă 2 lei, iar 24 de ore – 12,5 lei.

Cu asemenea tarife prohibitive, nu este de mirare că parkingurile Primăriei stau pe jumătate goale, iar trotuarele sunt pline de mașini.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 2 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 3 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 3 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 17 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 23 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 2 days In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 2 days Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 2 days In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 3 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE