In vizor

La Cluj, cazurile de prostitutie se verifica o data la cativa ani. Chiar si cu probe

Saptamana trecuta, Ziar de Cluj scria despre cazul pensiunii din cartierul Zorilor, care, sub adapostul unei imagini de trei margarete, sustine Buna Ziua Cluj, presteaza servicii de prostitutie. In urma publicarii materialului, am cerut un punct de vedere si de la reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean. Dar politistii nu se indupleca sa faca un contol la locatia unde ar putea lucra prostituate, desi nu sunt deloc straini de lucrurile care se petrec acolo. Se multumesc, in schimb, cu o amenda data in urma cu un an. 

I-am intrebat pe politisti daca au existat sesizari cu privire la pensiunea Esente si daca o sa se autosesizeze in urma publicarii materialului. Daca o sa mearga pana acolo sa verifice care este adevarata activitate a fetelor care lucreaza ca maseuze si daca, intr-adevar, pensiunea nu functioneaza decat ca un paravan pentru niste servicii sexuale ilegale.

In raspunsul formulat, politistii informeaza ca “In cursul anului 2013, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj impreuna cu lucratori din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, Oficiului pentru Protectia Consumatorului si Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj au desfasurat activitati in vederea combaterii infractiunilor din domeniul traficului de persoane, prostitutie si evaziune fiscala, in baza unui plan comun de actiune”.

“In cadrul acestei actiuni au fost efectuate verificari inclusiv la locatia mentionata de catre dumneavoastra, in urma controlului fiind intocmit un dosar penal avand ca obiect savarsirea unei infractiuni prevazute de Legea nr. 53/2003, republicata. De asemenea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite”, mai scrie in raspunsul de la IPJ.

Cu toate ca materialul a fost scris si documentat in urma cu doua zile, politia se multumeste cu o actiune de anul trecut, in care s-a intocmit un dosar penal si s-a dat o amenda contraventionala. In rest, “la nivelul institutiei noastre se fac periodic astfel de actiuni pentru prevenirea si combaterea criminalitatii”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *