In vizor

La Cluj, cazurile de prostitutie se verifica o data la cativa ani. Chiar si cu probe

Scris de 1,535

Saptamana trecuta, Ziar de Cluj scria despre cazul pensiunii din cartierul Zorilor, care, sub adapostul unei imagini de trei margarete, sustine Buna Ziua Cluj, presteaza servicii de prostitutie. In urma publicarii materialului, am cerut un punct de vedere si de la reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean. Dar politistii nu se indupleca sa faca un contol la locatia unde ar putea lucra prostituate, desi nu sunt deloc straini de lucrurile care se petrec acolo. Se multumesc, in schimb, cu o amenda data in urma cu un an. 

I-am intrebat pe politisti daca au existat sesizari cu privire la pensiunea Esente si daca o sa se autosesizeze in urma publicarii materialului. Daca o sa mearga pana acolo sa verifice care este adevarata activitate a fetelor care lucreaza ca maseuze si daca, intr-adevar, pensiunea nu functioneaza decat ca un paravan pentru niste servicii sexuale ilegale.

In raspunsul formulat, politistii informeaza ca “In cursul anului 2013, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj impreuna cu lucratori din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, Oficiului pentru Protectia Consumatorului si Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj au desfasurat activitati in vederea combaterii infractiunilor din domeniul traficului de persoane, prostitutie si evaziune fiscala, in baza unui plan comun de actiune”.

“In cadrul acestei actiuni au fost efectuate verificari inclusiv la locatia mentionata de catre dumneavoastra, in urma controlului fiind intocmit un dosar penal avand ca obiect savarsirea unei infractiuni prevazute de Legea nr. 53/2003, republicata. De asemenea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite”, mai scrie in raspunsul de la IPJ.

Cu toate ca materialul a fost scris si documentat in urma cu doua zile, politia se multumeste cu o actiune de anul trecut, in care s-a intocmit un dosar penal si s-a dat o amenda contraventionala. In rest, “la nivelul institutiei noastre se fac periodic astfel de actiuni pentru prevenirea si combaterea criminalitatii”. ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE