Rautacisme

La ANSVSA Cluj, când Oleleu nu e acasă, pe inspectori să vorbească nu îi lasă!

Scris de 602

Ziar de Cluj a sunat astăzi, la ora 11:30, la ANSVSA Cluj (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) pentru a cere punctul de vedere al unui specialist din cadrul instituției în problema ciorilor care invadează municipiul Cluj-Napoca. Ne-ar fi interesat două lucruri simple, în legătură cu care orice inspector ne-ar fi putut da relații: dacă situația este monitorizată de către ANSVSA Cluj și dacă reprezintă o problemă de sănătate publică. 

Nu ne îndoim de competența celor care lucrează în cadrul acestei instituții, care, conform organigramei, are 7 medici încadrați ca „șef birou”, „șef serviciu” sau „consilier”, oricare dintre aceștia, dar și inspectorii din subordine, putând furniza informații relevante în lipsa directorului Oleleu. Însă, directorul ANSVSA Cluj, care este și purtător de cuvânt, a interzis orice fel de comunicare oficială în lipsa sa, el fiind singurul care își poate delega subordonații să comunice cu publicul sau cu presa.

Foarte amabilă, dar tăios și militărește, persoana care a răspuns la numărul de telefon al ANSVSA Cluj ne-a informat că orice informare este imposibilă în lipsa domnului director:

„Vă rog să reveniți un pic mai târziu, domnul director este plecat la Prefectură, domnul director este purtătorul de cuvânt al acestei instituții și, cu mare drag, dumnealui, când se întoarce, dacă vorbește dumnealui sau nominalizează o persoană din cadrul instituției noastre, cu mare drag veți primi informațiile necesare utile dumneavoastră. Nu pot să vă spun la ce oră se întoarce, este plecat la un Colegiu Prefectural, nu știu exact cât durează. Purtătorul de cuvânt al Direcției Veterinare este directorul. Din nominalizarea domnului director, probabil, dacă dumnealui hotărăște să se dea relațiile de o anume persoană, atunci, acea persoană, ne sunați și, dacă dumnealui zice că acea persoană va fi X, vă fac legătura cu acea persoană cu care dumnealui nominalizează. A plecat de vreo oră, o oră și ceva. Sigur că se întoarce, la terminarea Colegiului Prefectural se întoarce în instituție, sigur că da. La revedere, cu mare drag! O zi bună!”

Într-un final, la ora 13, am reușit să luăm legătura cu domnul director Oleleu, care a precizat că „deocamdată, la noi în zonă, nu există pericol de gripă aviară”, că monitorizarea este realizată atât pe exploatațiile comerciale de păsări, cât și pe gospodăriile populației și că „sperăm să nu fie probleme”.

Directorul Oleleu a mai explicat că instituția pe care o conduce nu are cum să monitorizeze ciorile care vin în cârduri peste Cluj, doar mortalitățile fiind examinate în laboratorul ANSVSA, pentru stabilirea diagnosticelor:

„Să monitorizezi păsările sălbatice, este practic imposibil! N-avem cum! În momentul în care ar evolua anumite afecțiuni majore, păsările, da, pot fi o sursă, dar, în momentul de față, nu avem semnale și nici date că ar reprezenta un pericol pentru sănătatea publică”, a declarat Ioan Oleleu.

Dacă păsările sălbatice este practic imposibil să fie monitorizate, se pare că angajații instituției pot fi monitorizați pentru că, atunci când directorul Oleleu nu e acasă, inspectorii nu sunt lăsați să vorbească.

Noi înțelegem că domnul Oleleu este cel mai bun comunicator pe care îl poate avea instituția, la ora actuală. Domnia sa ne-a obișnuit cu comunicarea încă de pe vremea când era vicepreședinte la Consiliul Județean. Ne amintim mai ales cum comunica pe telefon date importante pentru diverse dosare (unele cu iz penal), deși surse bine intenționate din interiorul DNA îl tot atenționau să-și țină gura.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE