Din oras

La 5 ani dupa Mociu, si Clujul va avea sistem de iluminat public cu LED-uri

Scris de 669

Chiar daca nu s-a facut inca licitatia pentru executia lucrarilor, au fost demarate primele proceduri de achizitie, prin incredintare directa in cadrul proiectului cu finantare elvetiana de modernizarea iluminatului public utilizand tehnologia LED in Cluj-Napoca. Contractul de finantare a fost semnat in 14 iulie, termenul de implementare a proiectului de 8 milioane de lei fiind de 18 luni. Asta in conditiile in care in comuna clujeana Mociu s-a trecut pe tehnologia LED inca din noiembrie 2010 pentru iluminatul public. Atunci admnistratia locala a luat un credit pe patru ani din partea Fondului Român de Eficiență Energetică si a implementat sistemul de iluminat stradal cu LED-uri, obtinand o economie de 72% pe an. Cinci ani mai tarziu i-a venit si randul Clujului sa demareze un proiect similar, chiar daca intentia a fost anuntata inca din vara anului trecut.

“Se pregateste documentatia pentru licitatia de executie. Cel mai probabil in cateva saptamani va fi gata”, au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Intre timp s-au demarat procedurile de achizitie directa pentru servicii de traducere autorizata a proiectului in valoare de 17.000 de lei,
singurul ofertant fiind Remarx SRL. Pentru servicii de audit financiar se dau 18.800 de lei, ofertantii fiind SC Finaudit Assist SRL, SC Tax Business Audit Consulting SRL, SC Nicolis SRL.

Procedura pentru servicii de consultanta pentru managementul de proiect, de 43.000 de lei, a fost anulata din lipsa de oferte. Nici acest proiect nu este lipsit de semnele superficialitatii functionarilor din Primarie: procedura de achizitie de servicii de informare si publicitate, contract de 42.800 de lei, a fost anulata din cauza unei erori din caietul de sarcini.

Proiectul prin care 22 de strazi si cele doua sedii ale Pimariei de pe Calea Motilor, respectiv Piata Unirii, vor fi dotate cu un sistem de iluminat modern si ecologic face parte din Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, Obiectivul 1 al Ariei de concentrare 4 – imbunatatirea mediului inconjurator. Bugetul proiectului este de 8 milioane de lei, din care 6,8 milioane reprezinta finantare nerambursabila, restul fiind suportat din fonduri proprii.

Cele 22 de strazi sunt: B-dul 21 Decembrie 1989, Aurel Vlaicu, Bogdan P. Hasdeu, Calea Floresti, Calea Manastur, Observatorului, Constantin Brancusi, Gheorghe Marinescu, Ilie Macelaru, Ion Popescu Voitesti, Izlazului, Louis Pasteur, Mioritei, Moldovei, Nicolae Titulescu, Nod N, Piata 1 Mai, Donath, Piata Marasti, Piata Mihai Viteazu, Primaverii, Regele Ferdinand.
 
In cadrul acestui proiect vor fi inlocuite 1.094 aparate de iluminat in interior si 1.358 aparate de iluminat public.
Administratia locala preconizeaza ca va economisiastfel 65.000 de euro pe an si se vor reduce emisiile poluante cu dioxid de carbon cu 300 de tone pe an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE