Din oras

La 3 zile de la furtună, în Clujul „pietonal”, nici măcar pe străzile semicentrale nu au fost eliberate trotuarele de copacii căzuți

Autoritățile Clujului au intervenit atât de prompt și de eficient încât, la 3 zile de la furtuna de duminică noaptea, în orașul pietonal, nici măcar pe străzile din zona semicentrală nu au fost eliberate trotuarele de copacii căzuți.

Pe strada Dacia, de pildă, o stradă situată la un minut de Piața Mihai Viteazul și la maximum 10 minute de mers pe jos de la Primărie, crengi din doi copaci rupți încă blochează trotuarele care, pe o parte a străzii, sunt practic inutilizabile:

În jungla urbană care este Clujul, după o furtună de 30 de minute, locuitorii circulă pe străzi timp de 3 zile ca în jungla amazoniană, putând trece de lianele groase doar cu maceta.

„În urma evenimentului extrem au fost efectuate peste 70 de intervenții, în afara celor efectuate de ISU „Avram Iancu” al județului Cluj. Primăria a venit în sprijinul echipajelor prin intermediul firmelor de prestări servicii în domeniile de salubritate stradală și spații verzi, inclusiv alpiniști utilitari. Direcția de Ecologie urbană, Serviciul Situații de urgență și Direcția Generală Poliția Locală au colaborat pentru a diminua efectele produse de furtună. Echipele Primăriei sunt încă pe teren și depun efort continuu pentru a ameliora situația. (…)

Acțiunea degajării zonelor de arbori căzuți se desfășoară în continuare, prioritare fiind căile de acces auto și pietonale, aleile din parcuri, parcările și locurile de joacă, precum și școli și grădinițe”, a postat Emil Boc acum 2 zile pe pagina sa electorală de Facebook.

Acțiunea este încă în desfășurare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *