Politica

Klaus Iohannis, ales presedinte al PNL in mod ilegal

Scris de 321

Tribunalul Bucuresti a constatat ca ilegala alegerea lui Klaus Iohannis presedintele PNL, mai mult decat atat tribunalul a respins alegerea intregii conduceri PNL la Congresul din 27-28 iunie. Deciziile Tribunalului vin in urma plangerii depuse de primarul PNL din Pucioasa, Danut Bada.

Practic, Tribunalul Municipiului Bucuresti a decis sa nu inregistreze modificarile la Statutul Partidul National-Liberal adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel nu este validata juridic alegerea noii conduceri a partidului, in frunte cu Klaus Johannis. Decizia nu este definitiva.

Este vorba de Dosarul 23594/3/2014 – partide, modificare statut in cadrul caruia a venit ca intervenient primarul din Pucioasa, Danut Badau.

Principalul motiv pentru contestatia formulata impotriva lui Klaus Iohannis a fost vechimea lui Klaus Iohannis in PNL, care nu corespundea ocuparii functiei de presedinte. Klaus Iohannis a primit insa o derogare. Aceasta nu a contat insa in ochii instantei.

”Urmare a organizarii congreselor extraordinar si ordinar din 27 si 28 iunie ale PNL am constatat o serie de neconformitati, chestiuni care nu sunt statutare sau sunt nelegale. Eu, in actiunea pe care am facut-o, impotriva cererii de incuviintare a modificarii statutului partidului, am venit cu o serie intreaga de motive si argumentarea acestora din care reiese ca domnul Iohannis nu ar fi membru al unei organizatii a PNL. Afirmatia mea este facuta pe niste argumentatii, sa zicem asa, mai mult pe surse, pentru ca nu am avut posibilitatea sa verific in fapt daca domnul Iohannis e membru al organizatiei Sibiu. Din consultarea pe internet a Biroului Politic Municipal Sibiu si a Biroului Judetean Sibiu nu reiese faptul ca domnul Iohannis este membru, mai ales ca primarul de municipiu face parte de drept din aceste organisme”, a afirmat Danut Badau, la momentul depunerii plangerii.

Decizia instantei nu este definitiva, iar decizia poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti. Reamintim ca  Iohannis a fost ales presedinte al PNL la Congresul Extraordinar din 28-29 iunie, in locul lui Crin Antonescu, care si-a dat demisia din fruntea partidului in urma rezultatelor obtinute de liberali la alegerile europarlamentare din 25 mai. Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, nu a putut fi contactat pentru a comenta sentinta Tribunalului Bucuresti.

Foto: activenews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 17 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 45 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE