Politica

Kelemen Hunor a venit la Cluj pentru a negocia postul de viceprimar al municipiului între cele două tabere din UDMR Cluj

Kelemen Hunor a venit la Cluj-Napoca și a participat la conferința de presă în cadrul căreia Anna Horvath a anunțat că își va da demisia.

Din punctul de vedere al Ziar de Cluj, Kelemen Hunr a venit la Cluj pentru a rezolva două probleme. Una este de natură internă a UDMR Cluj, sfâșiată în două tabere care se luptă pentru vicepreședinția municipiului Cluj-Napoca.

Iar a doua, ca și rezolvată, e cea a negocierii cu Emil Boc, ca UDMR să rămână în parteneriat cu PNL, măcar la Cluj, prin funcția de viceprimar al municipiului.

Cele două tabere din UDMR Cluj pe care Hunor trebuie să le împace ca pe capră cu varza, sunt cele care au doi „candidați” la funcția de viceprimar: Olah Emese, una și pe nepotul lui Tokes Laszlo, Gergely Balázs, cealaltă.

În ceea ce privește negocierile cu Emil Boc, acelea sunt ca și rezolvate. Pe de o parte, Boc știind de ceva vreme despre faptul că Anna Horvath, încolțită de dosarul în care nici usturoi n-a mâncat, nici șoaga nu-i pute, își va da demisia, pe de cealaltă parte, având nevoie de parteneriatul cu UDMR ca de aer.

Dar, de ce se zbate așa de tare UDMR, în general, să țină de funcția de viceprimar a municipiului Cluj-Napoca, indiferent de oferta națională cu care a venit PSD pentru a destrăma fieful PNL din Cluj? – este o întrebare cu un raspuns evident: banii. Printre atribuțiile Annei Horvath era și „prăduirea”, pardon, „atribuirea” fondurilor municipale pentru cultură. Cultura fundațiilor și asociațiilor maghiare, firește. Să nu uităm, Cluj-Napoca este un municipiu extrem de bogat și extrem de generos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *