In vizor

Karl Nehammer, după întâlnirea cu Iohannis, blochează din nou aderarea României la Schengen: „Poziția Austriei rămâne neschimbată”

Cancelarul austriac Karl Nehammer a transmis joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, că poziția Austriei în privința extinderii spațiului Schengen rămâne neschimbată: Austria se împotrivește aderării țării noastre. „Sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, afirmă cancelarul de la Viena.

„Am vorbit foarte deschis (cu președintele Klaus Iohannis – n.r.) și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Karl Nehammer joi într-un mesaj pe Twitter, după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

El a mai menționat că cele două țări au relații economice puternice și că românii joacă un rol important pe piața muncii în Austria. „România este un partener important pentru Austria. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de îngrijire în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.”

sursa:digi24.ro