Justitie

JUSTIȚIA MOALE CU ”IUBI” FOSTULUI ȘEF ”DOI ȘI-UN SFERT”: Vanessa Youness, eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare

Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, condamnată la trei ani de închisoare pentru că a luat mită 1 milion de euro, a fost eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare pe care a formulat-o.

Decizia Curții de Apel București, pronunțată în 14 octombrie:

  • „În opinie majoritară: În baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinței penale (…) dispune punerea, de îndată, în libertate a contestatoarei-condamnate Youness Amal Vanessa de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”. Decizia este definitivă.

Art. 430 prevede:

  • Până la soluţionarea contestaţiei în anulare, instanţa sesizată, luând concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere.

La sfârșitul lunii mai, Vanessa Amal Youness a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Ea a formulat o contestare în anulare în baza deciziei CCR prin care a fost declarat neconstituțional un articol din Codul Penal care permitea procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe.

Justiția română e mare doamnă cu pușcăriabilii. E plină de chichițe băgate în ”litera legii” să-i facă de căcat spiritul. Că doar toți șparlamentarii români au o bubă, un schelet, o mită prin sertăraș…

Felicitări!

E bine să nu fii o babă sau moș no-name și care fac zeci de ani de pârnaie cu executare pentru o pâine, pentru 5 lei datorie la Fisc, pentru un știulete de cucuruz, o mână de praz vândută pe marginea drumului!

Și madama asta iese din pârnaie pe chichițe, apoi se bate în piept că a fost nevinovată, justiția a dovedit – așa, ca toți borfașii politico-economici români.