Vocea ta

Jurnalistul Mihai Hossu publica a doua parte din trista epopee a lui Emil Habarnam

Jurnalistul Mihai Hossu a publicat in aceasta seara episodul doi din epopeea lui Emil Habarnam. Consideram ca nu mai este nevoie sa precizam ca face referire la primarul Emil Boc. Va invitam sa cititi integral textul publicat pe profilul sau de Facebook:

Trecând câţiva ani de când Habarnam era primar, Oraşul Liniştit începu să arate exact ca şi conducătorul lui. Cum primarul nu se pricepea la nimic şi îşi petrecea timpul încurcând pe toată lumea, lucrurile începură să se scufunde în haos şi dezordine. Nimeni nu ştia ce are de făcut şi prichideii făceau ce le tăia capul. Unii se apucară de construit blocuri printre case, alţii cartiere doar pe hârtie, alţii să taie copacii. Nişte prichidei mai răsăriţi se apucară chiar să spargă drumurile şi să înlocuiască în fiecare an bordurile, de parcă bordurile erau făcute din biscuţi cu termen de garanţie scurt.

Dar cel mai mult şi mai mult în oraş se simţea dezordinea atunci când prichindeii circulau cu maşinile. Din cauza şantierelor deschise tot timpul şi a lipsei unui plan de dezvoltare a oraşului, circulaţia ajunsese un chin pe mai toate străzile. Nu puţine au fost cazurile când, ca să ajungă dintr-un capăt în altul al oraşului, prichindeii trebuia să plece la drum cu o zi înainte, atât de aglomerat era. Necazul tuturor era că stăteau în maşină mai mult decât acasă sau la serviciu. Când se întâmpla vreun incendiu, pompierii nici nu puteau ieşi pe poarta unităţii şi dădeau găleţile cu apă din mână în mână până la locul focului. Nici doctorii nu se puteau deplasa la bolnavi din cauza aglomeraţiei şi preferau să intre în spital la terminarea facultăţii şi mai ieşeau de acolo doar la pensie.

Toate astea se datorau primarului Habarnam şi a faptului că el nu avea niciodată o rezolvare la probleme, doar declaraţii despre ce bine e să trăieşti în Oraşul Liniştit. Totuşi, în sinea lui primarul Habarnam ştia că trebuie să facă ceva. Mai ales că vara, când lăsa deschise geamurile primăriei, nu putea să se odihnească de înjurăturile şoferilor blocaţi în trafic.

Într-o zi lui Habarnam îi veni o idee genială. „Maşinile stau pentru că la semafor e foarte mult timp culoarea roşie, iar când se face verde abia dacă trec două-trei. Dacă ar fi tot timpul verde nimeni nu ar mai trebui să oprească şi toate maşinile ar merge” se gândi primarul Habarnam. „Pe deasupra, dacă toate semafoarele din oraş ar merge doar pe culoarea verde am face şi economie de două becuri la fiecare semafor”, mai zise Habarnam în conferinţa de presă în care anunţă noua regulă de circulaţie în oraş. Tot acolo, primarul Habarnam calculă că economia rezultată din eliminarea becurilor galbene şi roşii de la toate semafoarele ar aduce Oraşului Liniştit un beneficiu economic comparabil cu cel adus de festivalul Untold, la care primăria participa doar cu zece la sută din buget.

Norocul şoferilor din Oraşul Liniştit a fost că în ziua în care toate semafoarele din oraş urmau să funcţioneze doar pe verde, primarul Habarnam a fost chemat la un festival să deschidă butoaiele cu bere. Acolo, cum nu era nici prea îndemânatic, Habarnam s-a stropit din cap până în picioare cu bere şi s-a întors la primărie atât de supărat încât a rupt toate hârtiile semnate, printre care şi noul regulament de circulaţie. Altfel nu se ştie ce se întâmpla în oraş. De atunci, şoferii supăraţi că stau atât de mult blocaţi în trafic au zis că mai bine suportă aglomeraţia decât să-i mai dea idei lui Habarnam.

Citeste si:

Ziaristul Mihai Hossu îl face pe Boc varză. Noua poreclă: Emil Habarnam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *