Din oras

Jungla din Manastur. Pietonii se expun accidentelor, in timp ce masinile blocheaza trotuarele

Scris de 207

Un clujean se lupta de ani de zile cu nesimtirea soferilor sub ochii nepasatori ai autoritatilor care ar trebui sa ia masuri. Chiar si dupa ce era sa fie calcat de o masina impreuna cu fiica sa cu care se intorcea de la scoala pentru ca se deplasau pe carosabil, trotuarele fiind inutilizabile din cauza masinilor parcate, si a facut nenumarate demersuri, situatia a ramas neschimbate.

Barta Stefan se plange ca in zona strazilor Tasnad si Arinilor masinile parcate pe trotuar fac imposibila circulatia pietonilor si le pun, astfel, viata in pericol. Barbatul arata ca a facut mai multe sesizari Primariei, insa problema continua sa fie nerezolvata.

“Era sa ne calce o masina cand veneam cu fiica mea de la scoala. Am facut reclamatie si soferul a primit doar un avertisment. Este inacceptabil sa fie ocupate trotuarele cu masini. Mai mult, anul trecut, dupa ce au bagat fibra optica si au refacut trotuarele nu au mai pus inapoi indicatoarele de oprirea interzisa. Le-au aruncat pe spatiul verde si acum toata lumea parcheaza pe unde vor”, s-a plans acesta.

Dupa cum se poate lesne vedea din fotografii soferii nu respecta marcajele trasate si parcheaza masinile perpendicular cu axul drumului, nu paralel, asa cum ar trebui.

“De ani de zile ma chinui si nu face nimeni nimic. Foarte multi copii circula pe aici, merg la scoli, la gradinite si nu pot merge pe trotuar”, a mai spus Barta.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei spun ca lucrarile in zona inca sunt nefinalizate si ca problema este in atentia Politiei Locale.

“Chiar si in lipsa indicatoarelor este interzisa parcare pe trotuar. Politia Locala intervine atat la sesizari, cat si periodic pentru a sanctiona parcarile ilegale”, au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 4 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 8 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 8 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 10 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 10 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 11 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 12 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 13 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE