In vizor

Județul Cluj, sub cod portocaliu de vânt și ploi. Recomandările IGSU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme severă, valabilă până la ora 22:00.

Pe parcursul zilei de marți, 2 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 22.00, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

ANM avertizează că vor fi intensificări susținute ale vântului – în data de 2 aprilie, intervalul orar 08.00 – 18.00. Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

❗RECOMANDĂRI ❗

❗ Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗ Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.