In vizor

Judecatorii clujeni nu au pus botul la teatrul ieftin al primarului circar de Baia Mare dand un termen scurt in dosarul spagarului

Asa, ca cetatean daca il stii pe Catalin Chereches, primarul Baii Mari, poreclit Cache, ar fi trebuit sa fii emotionat ca dupa doua decenii de iubit cele mai neangajabile fete si dupa ani de praf politic, in sfarsit, s-a asezat la casa lui. Mai mic si mai slab ca George Simion, dar mai buhait ca Elvis Presley pe vremea cand artistul tragea coca pe nas, Catalin viclean copil de show a facut foarte recent din nunta sa o circoteca de zile mari: o tara intreaga s-a intrebat de ce oare se marita o pocaita cu un ortodox fariseu ca el. Banii? Cat ar costa demnitatea Tabitei? Nuuuu, e doar iubire. Ati crezut altceva? Oamenii spun ca a luat-o pe factura, dar adevarul e ca Tabita are alte talente, printre care legaturi de rudenie cu unele membre ale Curtii de Apel Cluj. Chiar si asa, iubirea e iubire, Justitia e Justitie.

Asta nu a inteles Cache ieri, cand, condamnat fiind deja la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita de catre Tribunalul Cluj, trebuia sa se prezinte ieri la Curtea de Apel pentru un nou termen, dupa ce, in trecutu-i sulfuros a facut toate mizeriile posibile incercand sa amane cat mai mult un verdict de inchisoare si sa atinga prescriptia: ca nu mai poate prosti judecatorii clujeni, necum sa ii cumpere, asa cum a cumparat tot ce a prins in Baia Mica (fascinant episodul in care fostul sef al CJ Maramurel, pesedistul Gabi Zetea, impreuna cu actualul presedinte, penelistul Ionel Bogdan, doi “semianalfabeti” cum spunea consultantul Doru Supeala, au dansat hora ca sclavetii la nunta infractorului Cache, uniti cu totii de faptul ca il au ca nas comun pe somnorosul Dan Mihalache).
Ce s-a gandit ieri primarul Baii Mici? Dupa ce in week-end-ul trecut a topait la nunta sa de un grotesc penibil, a pus la cale o sceneta putind a impostura.
 In drum spre Cluj, dar la nici cateva minute de Baia Mare, chipurile i s-a facut rau. Atat de rau ca presa penibila din Maramures s-a chinuit sa relateze si sa impuna ideea ca a avut un infarct. Era doar actoriceala de targovet, la UPU Maramures medicii au constatat ca era perfect sanatos.
Cat timp Cache le pierdea vremea medicilor, Tabituta Gliga, mahahahahahare creatoare de moda, s-a napustit spre Cluj la instanta sa le spuna ea judecatoarelor cum sufera sotiorul ei de pripas si cum are probleme la miohertz. Tabita nu pare cel mai ascutit creion din cutie, dar capacul nesimtirii l-a pus avocata lui Cache, o bucuresteanca stridenta care a enervat instanta grupa mare, asa cum bine constata jurnalistul de investigatii Alin Golban de la Clujust.
Pedantele judecatoare le-au reamintit cotofenelor toate etapele in care Cache si-a batut joc de Justitie, toate amanarile si circaraia de la fiecare termen. Astfel ca au dispus un termen foarte scurt, pe 19 septembrie, aratandu-i lui Cache nu numai degetul din mijloc, dar si directia spre care o va apuca in curand: Gherla.
Sa speram ca pentru cat mai multi ani, pana s-or trezi prostanii de baimareni ca nu e ok sa votezi puscariasi si infractori pe post de edili.