In vizor

Judecătoarea de la Suceava, care îi proteja pe consumatorii de droguri, este absolventă UBB Cluj

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost arestată preventiv pentru 30 de zile fiind acuzată de consum de droguri și de sprijinirea activității infracționale a traficanților de droguri. 

Ana Maria Chirilă a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai în 2011 și a profesat la Tribunalul Cluj până în 2019. Din 2020 aceasta s-a mutat la Judecătoria Suceava. Potrivit declarației de avere din 2021, aceasta deținea o casă în comuna Aghireșu și un apartament în Florești, pe care ulterior le-a vândut.

Femeia este acuzată de:

  • 1. Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • 2. Luare de mită;
  • 3. Complicitate la trafic de influenţă;
  • 4. Deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • 5. Punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

Practic, aceasta le dezvăluia traficanților de droguri informații din dosare în schimbul unor sume de bani, bijuterii, vacante scumpe sau chiar produse alimentare. Totodată aceasta era consumatoare de droguri și organiza la ea acasa petreceri la care se consumau substanțe interzise.