Rautacisme

Jos pălăria RADP Cluj-Napoca, pentru rezultatele deosebite obținute în documentele oficiale! Regia din subordinea Primăriei raportează o performanță de 197% și un profit dublu față de cel prognozat

Raportul ce cuprinde activitatea Consiliului de administrație al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca S.A., pentru semestrul II al anului 2021, se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca din data de 7 iunie.

RADP funcționează sub autoritatea Consiliului Local Cluj-Napoca, așa că nu este de mirare că raportează o „producție la hectar” de peste 100% (chiar de cca. 200%!):

„…legat de gradul de realizare a indicatorilor de performanță, anexă la contractele de mandat, se precizează faptul că gradul total de îndeplinire este 197%. De asemenea, se precizează faptul că, la data de 31.12. 2021, Regia a înregistrat un profit de 1 129 114 lei față de profitul prognozat de 515 000 lei”, se precizează în raport.

Pe hârtie, totul arată extraordinar, pe teren însă lucrurile sunt diferite. Să privim, de pildă, o lucrare a RADP, pasajul de pe strada Fabricii din cartierul Mărăști:

Pasajul a fost reabilitat de către RADP în urmă cu numai 4 ani, dar pare degradat de 40 de ani.

Recepția la terminarea lucrărilor s-a realizat în luna mai 2018 (08.05.2018), iar recepția finală a fost efectuată în luna august 2020 (18.08.2020). Lucrările au avut garanție 2 ani, începând cu data efectuării recepției la terminarea lucrarilor,  până la data efectuării recepției finale. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.309.479,80 lei (fără TVA), sume achitate din bugetul Municipiului Cluj-Napoca.

Din câte se pare, profitul realizat de regia din subordinea Primăriei și gradul excepțional de realizare a indicatorilor de performanță nu au întotdeauna corespondent pe teren în gradul excepțional de calitate a lucrărilor.

Din raportul regiei se remarcă grija deosebită pe care a avut-o municipalitatea față de RADP. Consiliul Local, ca autoritate contractantă, i-a atribut o multitudine de activități pe domeniul public, de la reparația și întreținerea străzilor, la ridicarea autovehiculelor, activități de pompe funebre, servicii de pază și protecție în cimitire, gestionarea câinilor fără stăpân, administrarea pieței de vechituri, servicii de agrement pe Lacul Chios și Lacul Gheorgheni, întreținerea spațiilor verzi,  până la administrarea și întreținerea wc-urilor publice. Consiliul Județean a pus umărul la dezvoltarea activității regiei, căreia i-a oferit activitatea de operare și administrare a depozitului de deșeuri din cadrul CMID, proiectarea și execuția CMID.

Cum s-a achitat regia pe domeniul public de atribuțiile sale simțim cu toții, RADP contribuind din plin, ca să ne exprimăm în jargon administrativ clujean, la „calitatea vieții locuitorilor”.

Pe hârtie, RADP raportează rezultate exemplare:

Și toate aceste rezultate în contextul în care, în anul 2021, o parte dintre activitățile gestionate au avut activitatea suspendată sau restricționată din cauza pandemiei.

Jos pălăria RADP Cluj-Napoca, pentru rezultatele deosebite obținute în documentele oficiale!

Exit mobile version