Justitie

JOS PĂLĂRIA! Polițist premiat de DGA Cluj, ”recidivează”. Florea Tudor, în spatele identificării autorului unui furt de 80.000 lei

Șeful de post al Secției Rurale Câmpia Turzii, Sorin Șipoș, împreună cu ajutorul său, premiat în trecut de DGA Cluj, agent principal Florea Tudor, au rezolvat o ”telenovelă” de 80.000 de lei. În luna septembrie a acestui an, o femeie din Turda s-a întors acasă din Spania. Mare i-a fost mirarea când a văzut că din casa acesteia, în ascunzătoarea pe care o considera ultrasecretă, au dispărut nu mai puțin de 80.000 de lei. Fiica femeii s-a prezentat la Poliție și a făcut un denunț, bănuind că hoții au dat năvala în locuința ei și i-au mamei sale luate toate economiile. 

Sorin Șipoș și Florea Tudor au lucrat la acest dosar aproape două luni, ancheta culminând cu percheziții la domiciliul hoțului. 

„Au făcut un cerc de suspecți și rând pe rând toți picau, mai puțin autorul, care, ce să vezi, în ultima perioadă și-a cam renovat casa. Însp Florea a avut informația și în urma cercetărilor s-a decoperit cine era autorul: un infractor din altă. 

Azi, la percheziții, când au intrat anchetatorii au văzut că locuința suspectului era în curs de renovare și, din păcate, s-a recuperat o sumă mica din prejudiciu, pentru că acesta și-a cumpărat uși, și-a pus parchet, și-a luat televizor de fițe și electrocasnice de lux”, ne arată o sursă apropiată anchetei. 

Făptuitorul se află în arest la domiciliu. 

Inspectorul de poliție Sorin Șipoș are o reputație nepătată, fiind audiat de mai multe ori ca martor în dosare penale, iar declarațiile lui reflectând adevărul.

(Citește și: Declarații diferite ale polițiștilor Alin Sabău și Sorin Șipoș în dosarul lui Ovidiu Roja)

Tânărul a preluat conducerea Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, după ce în iarnă fostul comandant a fost prins la volan în stare avansată de ebrietate, ulterior optând să se pensioneze. Poliţia Municipiului Câmpia Turzii este acum condusă de comisarul Sebastian Vasile RUS. 

La rândul său, agentul principal Florea Tudor s-a remarcat în urmă cu 3-4 ani, când a refuzat o șpagă de 1.500 de euro și l-a denunțat pe cel care i-a oferit-o. Pe atunci, Florea lucra pe zona Luna și Viișoara. Cei de la Direcția Generală Anticorupție i-au oferit distincția de polițistul anului, polițistul refuzând șpaga de la un șofer care avea o alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat. 

Iată comunicatul cu speța la care au lucrat Șipoș și Florea: 

La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii cu sprijinul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Cluj, au efectuat o percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat de 32 de ani, din comuna Luna, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat. 

În fapt, la data de 1 septembrie a.c., o femeie de 52 de ani, din municipiul Turda, a sesizat poliţiştii, cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2019- septembrie 2020, persoane necunoscute au intrat în locuinţa mamei sale, din comuna Luna, de unde au sustras suma de 80.000 de lei. 

În urma cercetărilor şi activităţilor informativ-operative desfășurate de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi a Serviciului Criminalistic Cluj, s-a stabilit faptul că, în luna octombrie 2019, cel în cauză ar fi pătruns prin efracţie în locuința femeii, de unde, dintr-un dulap, ar fi sustras suma de 80.000 de lei.

Cu ocazia percheziției, au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv aparatură electronică şi electrocasnică. 

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate şi a probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 28 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *