Jos palaria

Jos Pălăria pentru mesajul emoționant al Mitropolitului Andrei: „Să facem o educație ecologică mai serioasă”

Mitropolitul Clujului a transmis un mesaj emoționant cu prilejul slujbei de sfințire a apei de Bobotează, când a lansat un îndemn public pentru o preocupare consecventă și serioasă în privința ecologiei, a protecției mediului înconjurător.

„Noi, cei de astăzi, ar trebui să facem o educaţie ecologică mai serioasă, să avem grijă de această lume frumoasă pe care a creat-o Dumnezeu şi a regenerat-o Iisus Hristos la Bobotează. 

Să facem o educaţie ecologică, să avem grijă de toate, pentru că ele ne-au fost date de Dumnezeu”, a subliniat Andrei Andreicuţ în discursul său prilejuit de sărbătoarea sfințirii apei. 

Mitropolitul Clujului a sfinţit 20.000 de sticle cu apă, care au fost distribuite credincioşilor. Cu această ocazie, Mitropolitul Andrei a lansat, luni, la slujba de Bobotează, un apel pentru o educaţie ecologică mai serioasă.

„Mare a fost sărbătoarea Crăciunului, dar şi mai mare este sărbătoarea de Bobotează, pentru că atunci l-am văzut pe Domnul Iisus Hristos mititel, iar acum îl vedem bărbat desăvârşit, intrând în Iordan şi botezându-se de către Ioan.

Domnul Hristos, botezându-se în Iordan, provoacă o regenerare a Cosmosului, iar urmarea firească este că, noi, cei de astăzi, ar trebui să facem o educaţie ecologică mai serioasă, să avem grijă de această lume frumoasă pe care a creat-o Dumnezeu şi a regenerat-o Iisus Hristos la Bobotează.

Să facem o educaţie ecologică, să avem grijă de toate, pentru că ele ne-au fost date de Dumnezeu”, a spus Andrei Andreicuţ.

În contextul în care preocuparea pentru ecologie este încă destul de precară în România, îndemnul Mitropolitului Andrei se înscrie în demersul european de protecție a mediului înconjurător, reprezentat în prezent de tânăra Greta Thunberg, activista de 16 ani care a devenit simbolul luptei pentru un stil de viață sustenabil. 

Pentru mesajul autentic, precum și pentru preocuparea constantă pentru educație, dedicăm Mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuț, rubrica Jos Pălăria!

 

 

sursa foto: catedralamitropolitanaclujnapoca/facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *