Jos palaria

Jos pălăria pentru Les Mousquetaires du Vin, „muschetarii” care vor dota cu plasme 7 saloane de la Pediatrie III!

În luna octombrie a acestui an, Les Mousquetaires du Vin („un grup de somelieri si comunicatori care oferă experiențe complexe și Edu-tainment pentru mediul business și comunitate”) s-au implicat, alături de alți sponsori și voluntari inimoși, în procesul de modernizare a Clinicii Pediatrie III, ei fiind un exemplu viu că puțin, donat din suflet și cu cap, înseamnă foarte mult pentru cei aflați în suferință. 

„Noi, pe lângă evenimentele pe care le facem, axate pe vin, vrem să susținem ceea ce înseamnă partea de viitor, ca o atitudine de responsabilitate socială. Copiii sunt viitorul și dacă nu ne interesează înseamnă că avem o problemă și, până la urmă, contează forța exemplului! În prima fază, știam de sala de așteptare, că erau copiii aceia, săracii, foarte marcați când îi auzeau pe ceilalți pacienți din clinică, unde era foarte sordid în interior, îi auzeau pe ceilalți copii cum plângeau și apărea un stres suplimentar pentru copiii care erau în sala de așteptare, și atunci am zis, «haide să le punem o plasma, și așa se vor uita la desene animate și atunci se vor detașa, vor face legătura cu spațiul de acasă și așa se reduce stresul!» În prima fază cu asta am început și probabil că și pentru etajele superioare tot așa o să procedăm. Nu e mare lucru o plasma, din punctul de vedere al costurilor nu e un efort așa mare, e mai mult o chestie de gest; noi nu am făcut foarte mult, dar am făcut ceea ce trebuia făcut”, preciza, în luna octombrie, Casian Popa, unul dintre „muschetari”.

Les Mousquetaires du Vin s-au ținut de cuvânt și, pornind de la o plasmă, își continuă acum acțiunea lor caritabilă, urmând să doteze cu plasme 7 saloane de la Pediatrie, pentru a transforma astfel mediul spitalicesc într-unul mai cald și mai primitor. În urma unei gale caritabile, pe care au organizat-o la începutul lunii decembrie (un eveniment de licitație a unor vinuri exclusiviste), ei au reușit să strângă suma necesară pentru a le însenina sufletele copiilor internați la Pediatrie III:

„Am făcut un eveniment caritabil care a însemnat de fapt continuarea a ceea ce ne-am asumat inițial. Ceea ce am făcut noi reprezintă efectiv continuarea dotărilor pentru Pediatrie III. Am făcut licitație de vinuri cu gală de modă și cu banii strânși vom dota 7 saloane cu plasme, pentru ca copiii să poată urmări desene animate.

Caritate înseamnă asumarea de către cei care au o situație financiară mai bună a unor cheltuieli pentru binele comun, pentru comunitate. Pornind de la acest concept am dezvoltat proiectul, am dat semnalul și sunt convins că, după ce noi vom face aceste dotări, și alții vor participa la realizarea altor modernizări. Probabil că, pe măsură ce se rezolvă cu dotările la Pediatrie III, vom merge și la alt spital! Atâtea probleme sunt, pe care oricum statul nu le poate rezolva! Dacă copilul are posibilitatea să se uite la desene în spital, nu se mai gândește cum îi iei sânge, nu mai e atât de stresat, nu îl mai stresează pe medic. Spitalele sunt mai primitoare, copiii nu mai rămân traumatizați”, a explicat Casian Popa, membru al grupului Les Mousquetaires du Vin.

Pentru gestul lor, mic, dar semnificativ, de a crea o ambianță mai plăcută pentru copiii internați la Pediatrie III, Ziar de Cluj le dedică astăzi celor de la „Les Mousquetaires du Vin” rubrica „Jos pălăria!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *