Rautacisme

Jos pălăria pentru gestul filantropic deosebit făcut de managerul Radio Cluj, Bogdan Roșca! Din sărăcia sa de salariu de 15 761 de lei a donat 20 de lei pentru bolnavii de cancer!

Bogdan Roșca, managerul Radio Cluj (care are cel mai mare salariu dintre toți managerii de posturi regionale din țară, 15 761 de lei lunar, conform declarației sale de avere), a participat în luna decembrie la un eveniment caritabil organizat de Radio Reșița, în sprijinul bolnavilor de cancer (Radio Cluj fiind o sucursală a Radio Reșița, după cum a declarat Bogdan Roșca  cu această ocazie), eveniment umanitar promovat și pe site-ul Radio Cluj:

„Să fii om înseamnă de cele mai multe ori să dai dovadă de compasiune, să îţi aduci aminte şi de cei pe care, de cele mai multe ori, nici nu-i cunoşti. Să fii om de radio adaugă şi sarcina deloc uşoară să le reaminteşti ascultătorilor să îşi asculte inima, să nu uite că au această dimensiune interioară. Avem şi ne asumăm această datorie, la Radio România, pentru că indiferent cât este de greu să fii om, este mult mai greu să fii un om singur, uitat şi lipsit de solidaritatea celorlalţi. Cu prilejul sfintelor sărbători te rugăm să fii solidar cu Radio România, alături de colegii noştri inimoşi de la Radio Reşiţa şi de toţi cei pe care încercăm să-i ajutăm.

Cu Crucea Roşie, împreună, putem contribui la finalizarea primei clinici de recuperare oncologică din România, aflată la Slatina Nera, locul care va deveni o a doua „casă” pentru bolnavii de cancer, care vor avea astfel o şansă de recuperare! Împreună putem scrie un rând în plus pe o scrisoare de adio adresată cancerului – boala secolului XXI.

Colegii noştri de la Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea, Ovidiu Babolea şi Valentina Adam vor face un tur de forţă în centrul civic al Reşiţei, unde, între 19 şi 24 decembrie, vor difuza dintr-un studio de sticlă, 24 de ore din 24, Muzică pentru viaţă! Numărătoarea inversă a început! Toţi reşiţenii se vor bucura de muzică, iar donatorii vor putea face dedicaţii şi, cel mai important, vor oferi speranţă bolnavilor de cancer.”

Pentru că forța exemplului este cea mai grăitoare, Bogdan Roșca, participant la acest eveniment, a dat dovadă de un altruism stoic și de un spirit umanitar dus până la extrem, donând din leafa sa mizeră de 15 761 de lei suma de 20 de lei (douăzeci de lei), luându-și de la gură această importantă sumă pentru a o oferi celor aflați în nevoie, bolnavilor de cancer, după cum se vede în imaginea de mai jos, postată pe site-ul Radio Reșița, în corpul unui articol-elogiu deșănțat pe care i l-a oferit generos Radio Reșița, postul care tutelează Radio Cluj ([FOTO] Să cunoaștem un om făcut din praf de stele-Bogdan Roșca, managerul Radio România Cluj):

Probabil că Bogdan Roșca a fost inspirat în gestul său mărinimos de pilda văduvei sărace care a pus doi bănuți în cutia trezoreriei templului, darul ei aparent neînsemnat fiind mult mai apreciat de către divinitate decât darul iudeilor bogați care puneau multe monede. Asta,  pentru că cei bogați donau din prisosul lor, însă ea, din sărăcia ei, a dăruit tot ce avea. La fel și managerul Radio Cluj, din sărăcia sa de salariu de 15 761 de lei a pus în cutia de donații 20 de lei (echivalentul celor doi bănuți din pilda creștină), toți banii pe care îi mai avea, probabil, pentru pâine și apă, până la salariu. Un gest care cu siguranță a fost apreciat mediatic de către cei de la Radio Reșița, care i-au dedicat un articol laudativ (nu știm sigur dacă nu cumva ironic) în care l-au (supra)numit „un om făcut din praf de stele”. 

Pentru că adevărații filantropi donează la vedere, să se știe ce fel de oameni făcuți din praf de stele sunt ei, și nu pe ascuns, ca fariseii, Bogdan Roșca s-a și pozat pentru Radio Reșița, ca să fie sigur că gestul său remarcabil de bine nu va fi dat uitării și va fi amintit, spre slava veșnică a propriei vanități, în vecii vecilor!

Jos pălăria pentru Bogdan Roșca, un mare om făcut din praf de stele, un mare caracter, un mare filantrop și altruist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *