Jos palaria

Jos pălăria pentru Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, care s-a pregătit exemplar pentru începerea anului școlar!

Scris de 583

În timp ce Ministerul Educației elaborează și propune ghiduri metodologice SF pentru profesori și pentru școli, aproape imposibil de aplicat și generatoare de haos, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca s-a organizat exemplar, din timp, pregătind un plan de măsuri pentru deschiderea anului școlar 2020-2021, care nu lasă loc de harababură educațională.

Ministerul și-a publicat ghidurile metodologice în data de 1 septembrie, Colegiul Pedagogic din Cluj a încărcat pe site-ul propriu planul de măsuri în 17 august.

La Colegiul Pedagogic, au fost deja asigurate spațiile școlare adecvate distanțării, au fost asigurate cantitățile necesare de materiale de curățenie, de igienă și dezinfectanți, dozatoare cu senzori, coșuri pentru măști utilizate, materiale și echipamente de protecție pentru personalul de îngrijire al școlii, au fost asigurate marcajele pentru trasee intrare-ieșire, oglinda claselor și a curții pentru pauzele școlare, inscripționările și afișele privind regulile sanitare ce trebuie urmate în spațiul școlar, au fost asigurate condițiile pentru cazarea și masa în condiții de siguranță și cu respectarea cerițelor sanitare și igienice specifice perioadei de pandemie pentru elevii interni și pentru elevii bursieri ai statului român din Republica Moldova.

Toate clasele ciclului primar, clasa a VIII-a și toate clasele a XII-a vor învăța într-un singur schimb, de dimineața, prin prezență fizică, nemijlocită (activitate față-în-față), cu întreg colectivul clasei, cu respectarea condițiilor de distanțare și prevenire a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

Clasele V-VII și IX-XI vor învăța tot într-un singur schimb, de dimineața, în cadrul unui program mixt (blended-learning).

Toate spațiile școlare au fost dotate deja cu camere de luat vederi performante și microfoane, pentru activitățile de blended-learning. Au fost achiziționate 100 de tablete pentru elevii claselor a IX-a și tablete grafice pentru profesorii din ariile matematică și științe.

Colegiul Pedagogic asigură, în perioada 1-10 septembrie, suport metodologic (sesiuni de formare) pentru toate cadrele didactice în vederea optimizării folosirii platformei educaționale online a școlii și pentru asigurarea calității activităților de tip blended-learning.

„Noi am publicat pe site-ul nostru, din 17 august, planul de măsuri. Clasele primare, clasele a VIII-a, a XII-a, vin ca și cum nu ar fi nicio problemă, toți de dimineața, cu efective întregi, avem spațiu pentru ei, fac ore normale.

Ceilalți, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vin maximum 15 într-o sală, deci împărțiți în jumătate, fiecare sală de clasă transmite live lecția pentru cei de acasă, o săptămână – o săptămână. Noi avem Wi-Fi de 5 ani peste tot, inclusiv în sala de sport. La noi profesorii au laptopurile date de școală în urmă cu 4-5 ani. Fiecare profesor are laptopul său de școală, pe care și-l duce acasă, își face pregătirea. Noi nu am lucrat cu videoproiectorul, cu laptopul, cu lecții online de acuma. Noi am făcut în mod obișnuit, pentru că facem practică pedagogică. Deci, din acest punct de vedere, noi avem ce ne trebuie.

Am cumpărat 100 de tablete acum pentru cei care vin în clasele a IX-a, pentru că nu știm exact cum stau. Pentru clasele de a V-a avem și să vedem pentru nou-veniți. Nu am cumpărat tablete de 2 bani, am cumpărat tablete inclusiv pentru profesori acum, pentru toți profesorii de științe, tablete grafice, foarte bune, de 2000-2400 de lei bucata, cu care profesorii pot face treabă.

Le vom da masă gratuită și în anul acesta tuturor copiilor de la Pedagogic. Cei de grădiniță vor veni, desigur, scenariul acesta trebuie aprobat de Inspectorat, de DSP, dar probabil că așa va fi, vor veni două săptămâni sau o săptămână în program prelungit, cu somn, cu mâncare, și o săptămână sau două vor sta acasă, ca să încapă toți. Pentru grupa mare se va face activitate online, pentru ceilalți se vor trimite activități care pot fi făcute cu părinții, pentru că cu un copil de grădiniță trebuie să fie un părinte când se joacă sau urmărește o activitate pe tabletă sau desenează.

Noi și în perioada aprilie-mai am avut platforma pe Office 365 Teams, noi am lucrat și avem evidența tuturor activităților, e un program complex, noi așa am lucrat! În perioada pandemiei, nu am lucrat pe Zoom sau pe WhatsApp!”, a precizat, pentru Ziar de Cluj, prof. dr. Mircea Bertea, directorul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Eveniment
  Sindicatele din educație continuă greva și săptămâna viitoare: Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în educație. Nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE