Jos palaria

Jos pălăria pentru Andrei Alexa, fotograful profesionist care aduce la Cluj The Worldwide Photo Walk

În cadrul evenimentului The Worldwide Photo Walk, în fiecare an, fotografi din întreaga lume se adună în aceeași zi și-și împărtășesc fotografiile unul altuia, își fac prieteni noi și devin parte a unei cauze caritabile. The Worldwide Photo Walk sprijină organizația The Springs of Hope Kenya Orphanage, organizație ce are grija de hrănirea, adăpostul și educația orfanilor. Pentru acest eveniment nu se percepe nicio taxă de participare, dar orice donație este binevenită.

Cluj-Napoca este în prezent singurul oraș din România unde se organizează The Worldwide Photo Walk, eveniment care va avea loc în 1 octombrie, între orele 11 și 13, având ca punct de plecare Bulevardul Eroilor, la clopot. Tura foto va fi una lejeră, prin centrul Clujului, fără a avea o temă anume.

După încheierea turei, fiecare participant va avea posibilitatea de a se înscrie într-un concurs, cu o fotografie, cea mai buna din această tură. Va fi desemnat un singur câștigător, care va primi o carte digitală semnată de Scott Kelby, iar fotografia câștigătoare va merge mai departe în competiția mondială.

În aceasta tură foto sunt bineveniți atât fotografii care au cunoștințe avansate, cat și cei începători, fiind o ocazie bună pentru cei din urmă de a „fura din cunoștințelor celorlalți.

Andrei Alexa, fotograf profesionist și liderul evenimentului organizat la Cluj-Napoca, a oferit câteva precizări pentru Ziar de Cluj:

„Acesta este primul eveniment pe care îl organizez eu pe cont propriu. Am văzut evenimentul, mi s-a părut interesant, am vrut să mă înscriu și eu la tura foto și am văzut că în România nu este nicio tură organizată; și atunci am decis să organizez eu o tură pe Cluj. Pentru a se organiza o astfel de tură e nevoie să existe un lider care să se ocupe de organizarea turei foto pe zona respectivă pentru un grup care poate avea maximum 50 de participanți. Dacă se înscriu mai mulți, atunci trebuie să se mai declare încă o persoană lider pe cea de-a doua grupă. Eu, ca lider, va trebui să adun lumea, să am grijă să fie totul în regulă în ceea ce privește siguranța, mai ales dacă se fotografiază prin oraș, să nu fie incidente.

Vom începe undeva la clopot, va dura cam două ore și vom face o tură de Centru, fără o temă anume în fotografie. Până acum s-au înscris aproape 30 de fotografi. Nu sunt obligatorii donațiile, dar orice donație mică este binevenită. Banii merg la o asociație umanitară ce ajută copiii orfani din Kenya. 

Scot Kelby este un fotograf de renume mondial și un trainer de renume mondial și el este cel care a inițiat tot acest eveniment care este acum la cea de-a treia ediție. 

Primul scop al acestui eveniment constă în partea de donații, iar al doilea scop este cel de socializare: să ne întâlnim cât mai mulți fotografi, să discutăm, eventual dacă sunt fotografi începători să poată învăța de la cei mai avansați. Sfârșitul turei se va termina undeva la o cafenea, unde vom sta la discuții legate de fotografie.”

Cei care doresc să se înscrie la acest eveniment o pot face pe http://worldwidephotowalk.com/walk/centrul-clujului/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *