Jos palaria

Jos pălăria Ministerului Sănătății pentru campania anticorupție! Pacienții sunt chestionați după internare dacă li s-au solicitat bani sau atenții

Scris de 263

Ministerul Sănătății nu excelează în lupta împotriva noului coronavirus, dar merită „Jos pălăria!” pentru campania sa anticorupție.

La un scurt interval de timp după internare, pacienții primesc un SMS prin care sunt invitați să răspundă anonim la câteva întrebări relevante privind condițiile de internare.

Pacienții sunt chestionați cât de mulțumiți sunt de serviciile medicale oferite de spital, de activitatea și de implicarea medicului și a asistentelor, de curățenia din spital. Sunt întrebați, de asemenea, dacă au fost nevoiți să cumpere medicamente sau alte materiale sanitare, dacă au primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament, dacă starea lor de sănătate este mai bună după externare, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la respectivul spital.

Pe lângă întrebările privind calitatea actului medical, pacienții sunt chestionați și în privința eticii și condițiilor de legalitate ale serviciilor medicale primite:

„Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”

„Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?”

În acest mod, chiar și pacienții reticenți în a reclama corupția din spitale au la dispoziție o cale simplă și anonimă de a sesiza Ministerului personalul medical corupt.

„Am avut o internare de o zi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru o intervenție chirurgicală, iar la o săptămână după am primit un SMS cu acest chestionar. E o inițiativă bine-venită, care îi responsabilizează atât pe medici, cât și pe pacienți, să nu ceară și să nu ofere mită”, ne-a transmis astăzi un cititor al Ziar de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 22 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE