Jos palaria

Jos pălăria Ministerului Sănătății pentru campania anticorupție! Pacienții sunt chestionați după internare dacă li s-au solicitat bani sau atenții

Scris de 263

Ministerul Sănătății nu excelează în lupta împotriva noului coronavirus, dar merită „Jos pălăria!” pentru campania sa anticorupție.

La un scurt interval de timp după internare, pacienții primesc un SMS prin care sunt invitați să răspundă anonim la câteva întrebări relevante privind condițiile de internare.

Pacienții sunt chestionați cât de mulțumiți sunt de serviciile medicale oferite de spital, de activitatea și de implicarea medicului și a asistentelor, de curățenia din spital. Sunt întrebați, de asemenea, dacă au fost nevoiți să cumpere medicamente sau alte materiale sanitare, dacă au primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament, dacă starea lor de sănătate este mai bună după externare, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la respectivul spital.

Pe lângă întrebările privind calitatea actului medical, pacienții sunt chestionați și în privința eticii și condițiilor de legalitate ale serviciilor medicale primite:

„Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”

„Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?”

În acest mod, chiar și pacienții reticenți în a reclama corupția din spitale au la dispoziție o cale simplă și anonimă de a sesiza Ministerului personalul medical corupt.

„Am avut o internare de o zi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru o intervenție chirurgicală, iar la o săptămână după am primit un SMS cu acest chestionar. E o inițiativă bine-venită, care îi responsabilizează atât pe medici, cât și pe pacienți, să nu ceară și să nu ofere mită”, ne-a transmis astăzi un cititor al Ziar de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Jos palaria

Olimpică la șapte ani

Alma Păsculescu este elevă la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca și, deși are numai 7 […]

Recomandările redacției
TOP CITITE