Jos palaria

JOS PĂLĂRIA Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și-au donat economiile pentru construcția unui spital de oncologie pediatrică

Elevii cu suflet mare de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj și-au donat economiile strânse timp de cinci luni pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România.

Elevii din clasa a XII-a D au ales să se implice în proiectul Primului Spital de Oncologie și Radioterapie din România, al asociației “Dăruiește Viață”. Elevii au economisit timp de cinci luni bani pentru a-i putea dona pentru construcția spitatului. Inițiativa a pornit de la diriginta clasei, care i-a provocat pe elevi în luna decembrie să economisească bani și mai apoi să îi doneze.

“Caritate. Un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim? Mai întâi de toate, fiecare ar trebui să se concentreze pe ce poate face chiar acum, în propria țară, pentru ca lucrurile să funcționeze măcar puțin mai bine – Charity begins at home! Aceasta este mentalitatea pe care noi am adoptat-o când doamna dirigintă ne-a propus să donăm către Bursa de Fericire pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Ca o ultimă implicare socială înaintea absolvirii liceului, clasa noastră a hotărât că vrea să <>. Nu e mult. Nu am salvat lumea. Dar poate, i-am dat șanse la viață unui copil. Și acesta e un bun punct de plecare”, a declarat eleva Laura Cordoș  pentru bursadefericire.ro.

Sursă foto: bursadefericire.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *