Eveniment

Joc de glezne cu carantina din Gherla: PNL-iștii arată cu degetul spre București, iar centrul spre provincie

Scris de 51

Alba-neagra cu carantina municipiului Gherla din județul Cluj: PNL-iștii clujeni aruncă responsabilitatea în cârca șefului Departamentului Național pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat, chiar dacă prefectul Mircea Abrudean a fost cel care a semnat „suplimentul” de carantină pentru încă 7 zile în Gherla, la propunerea Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Descentralizarea deciziei privind aplicarea restricțiilor în contextul pandemiei de coronavirus a fost văzută de la început drept o modalitate prin care „centrul” și „provincia” își vor arunca deciziile unii în cârca altora, ceea ce s-a și întâmplat în Gherla. 

 Provincia arată cu degetul spre Centru

Cum explică președintele PNL Gherla, Iuliu Sămărtean, care este și consilier județean în Consiliul Județean Cluj, dar și membru în Biroul Politic Județean PNL Cluj deciza de carantinare a Gherlei pentru încă 7 zile:

Deși propunerea primarului  Ovidiu Dragan si a prefectului Mircea Abrudan a fost de ieșire a municipiului Gherla din carantină, seful Departamentului National pentru Situatii de Urgenta, domnul Raed Arafat a considerat ca este necesara masura carantinarii pentru încă o săptămână, așa încât să nu se iroseasca cele 3 saptamani in care am ajuns pe un trend descendent la numarul de infectari”, notează președintele PNL Gherla, Iuliu Sămărtean pe pagina sa de socializare. 

În același context, Sămărtean face apel la înțelegerea și responsabilitatea gherlenilor care vor trebui să mai meargă cu declarația în dinți încă 7 zile. 

„Va rugăm să fiți înțelegători și responsabili dragi gherleni”, adaugă Sămărtean. 

Prin urmare, PNL-iștii clujeni încearcă să convingă gherlenii că propunerea primarului Ovidiu Drăgan și a prefectului Mircea Abrudean a fost de „ridicare” a carantinei.

Dar, ce să vezi?, șeful Departamentului Național pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat, s-ar fi opus. 

Carevasăzică, dacă tot au stat gherlenii 3 săptămâni carntinați și cu declarația pe propria răspundere în dinți, mai primesc o săptămână de carantină „bonus”.

De fapt, decizia de carantinare a venit la propunerea primarului de Gherla și a prefectului de Cluj, în urma analizei locale a DSP.

„Hotărârea CJSU Cluj nr. 92 din 25 noiembrie 2020

Având în vedere evaluarea analizei de risc a comunității din municipiul Gherla, efectuată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și avizată favorabil de Institutul Național de Sănătate Publică prin avizul nr. 216/25.11.2020, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr. 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 26.11.2020, ora 05.00, a măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020 și prelungită prin Ordinul Șefului DSU nr. 4.660.011 din 18.11.2020”, se arată în decizia semnată de prefectul de Cluj, liberalul Mircea Abrudean. 

Astfel, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj „a propus prin Hotărârea 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină”. 

Cert este că în urma acestei decizii, Gherla va mai suporta încă alte 7 zile de carantină.

Doar că în prag de alegeri parlamentare, PNL-iștii clujeni aruncă responsabilitatea în spatele lui Raed Arafat, iar „centrul” arată cu degetul spre provincie. 

Municipiul Gherla din județul Cluj a intrat în carantină din 4 noiembrie, din cauza ratei de infectare cu Covid-19 care a ajuns la aproape 9 cazuri la 1000 de locuitori. 

Acum, prin propunerea și decizia Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, în municipiul Gherla continuă carantina cu o perioadă de 7 zile. 
 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: presshub.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 4 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 6 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 7 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 8 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 22 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE