Eveniment

Joc de glezne cu carantina din Gherla: PNL-iștii arată cu degetul spre București, iar centrul spre provincie

Scris de 51

Alba-neagra cu carantina municipiului Gherla din județul Cluj: PNL-iștii clujeni aruncă responsabilitatea în cârca șefului Departamentului Național pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat, chiar dacă prefectul Mircea Abrudean a fost cel care a semnat „suplimentul” de carantină pentru încă 7 zile în Gherla, la propunerea Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Descentralizarea deciziei privind aplicarea restricțiilor în contextul pandemiei de coronavirus a fost văzută de la început drept o modalitate prin care „centrul” și „provincia” își vor arunca deciziile unii în cârca altora, ceea ce s-a și întâmplat în Gherla. 

 Provincia arată cu degetul spre Centru

Cum explică președintele PNL Gherla, Iuliu Sămărtean, care este și consilier județean în Consiliul Județean Cluj, dar și membru în Biroul Politic Județean PNL Cluj deciza de carantinare a Gherlei pentru încă 7 zile:

Deși propunerea primarului  Ovidiu Dragan si a prefectului Mircea Abrudan a fost de ieșire a municipiului Gherla din carantină, seful Departamentului National pentru Situatii de Urgenta, domnul Raed Arafat a considerat ca este necesara masura carantinarii pentru încă o săptămână, așa încât să nu se iroseasca cele 3 saptamani in care am ajuns pe un trend descendent la numarul de infectari”, notează președintele PNL Gherla, Iuliu Sămărtean pe pagina sa de socializare. 

În același context, Sămărtean face apel la înțelegerea și responsabilitatea gherlenilor care vor trebui să mai meargă cu declarația în dinți încă 7 zile. 

„Va rugăm să fiți înțelegători și responsabili dragi gherleni”, adaugă Sămărtean. 

Prin urmare, PNL-iștii clujeni încearcă să convingă gherlenii că propunerea primarului Ovidiu Drăgan și a prefectului Mircea Abrudean a fost de „ridicare” a carantinei.

Dar, ce să vezi?, șeful Departamentului Național pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat, s-ar fi opus. 

Carevasăzică, dacă tot au stat gherlenii 3 săptămâni carntinați și cu declarația pe propria răspundere în dinți, mai primesc o săptămână de carantină „bonus”.

De fapt, decizia de carantinare a venit la propunerea primarului de Gherla și a prefectului de Cluj, în urma analizei locale a DSP.

„Hotărârea CJSU Cluj nr. 92 din 25 noiembrie 2020

Având în vedere evaluarea analizei de risc a comunității din municipiul Gherla, efectuată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și avizată favorabil de Institutul Național de Sănătate Publică prin avizul nr. 216/25.11.2020, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr. 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 26.11.2020, ora 05.00, a măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020 și prelungită prin Ordinul Șefului DSU nr. 4.660.011 din 18.11.2020”, se arată în decizia semnată de prefectul de Cluj, liberalul Mircea Abrudean. 

Astfel, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj „a propus prin Hotărârea 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină”. 

Cert este că în urma acestei decizii, Gherla va mai suporta încă alte 7 zile de carantină.

Doar că în prag de alegeri parlamentare, PNL-iștii clujeni aruncă responsabilitatea în spatele lui Raed Arafat, iar „centrul” arată cu degetul spre provincie. 

Municipiul Gherla din județul Cluj a intrat în carantină din 4 noiembrie, din cauza ratei de infectare cu Covid-19 care a ajuns la aproape 9 cazuri la 1000 de locuitori. 

Acum, prin propunerea și decizia Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, în municipiul Gherla continuă carantina cu o perioadă de 7 zile. 
 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: presshub.roULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 19 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 22 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 23 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 23 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 24 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE