Politica

Jobbik Cluj, despre rezultatul de 2%: Stim ca avem mult mai multi simpatizanti

Contrar asteptarilor, radicalii de la Jobbik au obtinut un procent foarte slab, de doar 2% de la votantii maghiari din Transilvania. Majoritatea covarsitoare a voturilor a mers catre FIDESZ, partidul lui Viktor Orban. Reprezentantii Jobbik de la Cluj nu sunt dezamagiti de rezultat, mai ales ca din totalul voturilor Jobbik a luat un procent impresionant de peste 20%, ceea ce le-a adus radicalilor de dreapta 23 de mandate in Parlamentul Ungar.

“In campanie scopul nostru principal a fost familiarizarea oamenilor cu programul nostru, in contradictie cu celelalte partide, care nici macar nu au avut un program. Stim ca avem mult mai multi simpatizanti decat numarul voturilor primite, in acelasi timp era de asteptat ca majoritatea covarsitoare a voturilor sa fie primite de partidul de la guvernare, pentru ca ei au introdus dreptul la vot pentru maghiarii din afara granitelor.  As adauga, foarte corect, chiar daca noi, Jobbik,  am propus  un drept la vot mai extins si mai corect la momentul votarii legii cetateniei duble. Ne-am intalnit cu foarte multi oameni de-a lungul campaniei si foarte multi ne-au asigurat de simpatia si sprijinul lor, mai ales atunci cand unii actori politici romani au incercat sa ne implice in mod absolut nedrept in campania lor politica”, a declarat pentru Ziar de Cluj Erdely Bela, liderul Jobbik de la Cluj.

In ceea ce priveste viitorul organizatiei in judetul Cluj, Erdely spune ca nu sunt afectati de rezultatele alegerilor .

“Cand ne-am infiintat la Cluj am accentuat ca scopul nostru primar nu e campania. In acest context am avut rezultate bune la alegerile din Ungaria, acasa revenim la agenda si ne continuam munca de a cauta solutii pentru problemele maghiarimii locale”, a subliniat Erdely.

Foto: itthon.ma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *