GeneralVocea ta

Jazz in the Fuck: doar alcooliștii sunt bine primiți. Mănânci pizza DOAR dacă plătești o berulă

Un cetățean a tras un semnal de alarmă după ce s-a plimbat printre tarabele cu mâncare și băutură de la evenimentul Jazz in the Park. La Treponzi, unul dintre vendori, se poate mânca pizza DOAR dacă îți iei și o bere.

Persoana care a sesizat această problemă a încercat să apeleze la CJPC Cluj (n.r. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj), însă, după spusele sale, nu a reușit, din cauza procedurilor online.

„Am încercat să sesizez OPC Cluj, însă procedurile lor online sunt parcă astfel create, încât să împiedice depunerea unei reclamații. Apelez la Dvs. în speranța că poate aveți o voce mai puternică decât a unui simplu cetățean și consumator de produse alimentare însă nu și de alcool. Ce ne facem cu minorii, cu persoanele a căror religie nu permite consumul, cu șoferii de bună credință, toți cei care au poftă de o felie de Pizza, însă nu și de berea care trebuie obligatoriu cumpărată? Păcat de Festivalul de Jazz, dacă trebuie musai să fii beat la fața locului, în caz că ți-e foame”, a fost mesajul primit pe adresa redacției Ziar de Cluj.

În imaginile primite, regăsim un mesaj transmis direct celor care sunt doritori să cumpere o felie de pizza la prețul de 22 de lei. Felia de pizza se poate achiziționa numai dacă cel care cumpără și-a cumpărat o bere de la bar, locul în care se face plata pentru întregul „pachet”.

Vendorul are la vedere și anunțul obligatoriu care specifică faptul că vânzarea produselor care conțin alcool și tutun minorilor (persoanele care nu au împlinit 18 ani) este strict interzisă. Prin urmare, ar fi vorba de o ușoară discriminare prin impunerea achiziției unei berule, altfel nu se vinde nici pizza. Iar dacă un minor vrea să-și cumpere, nu are decât să meargă în altă parte, nu?

Vă adresez prezenta sesizare cu privire la faptul că unul din comercianții ambulanți prezenți în Parcul Central din Cluj-Napoca la evenimentul „Jazz in the Park” condițiinează vânzarea de alimente (pizza) de achiziția de alcool (bere Moretti), fără a exista posibilitatea de a achiziționa doar mâncare.
Atașez câteva fotografii de la locația din parc, lângă Casino, cu reclama afișată și datele lor publice.
Menționez că am luat legătura cu persoanele responsabile și organizatorii (dl. Alin Vaida) care refuză să elimine condiția cumpărării de alcool din oferta de alimente (pizza).
Casa și încasarea se află într-o locație separată de locația preparării mâncării – zonă de unde clienții sunt îndrumați spre zona de plată, servirea produselor urmând a se face ulterior.
În zona de plată este afișat anunțul de nevânzare de alcool către minori, dar nimeni nu verifică identitatea sau calitatea persoanelor care achiziționează pachetul „Pizza + obligatoriu bere”.
Consider că formularea ofertei și condiționarea achiziției de alcool pentru a satisface foamea este ilegală și tendențioasă.