Justitie

Jandarmeria Clujeană confirmă că are 34 de angajați anchetați pentru aceleași fapte precum polițiștii Clujeni. Ce spune Parchetul Militar Cluj?

După ce subiectul prezentat în exclusivitate pe StrictSecret.ro a luat amploare la nivel național, IPJ Cluj a transmis un comunicat de presă în care arată că s-a constituit parte vătămată în dosarul cu decontările fictive efectuate de polițiștii clujeni, dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În această seară și Jandarmeria Cluj a emis un comunicat prin care afirmă că 34 de jandarmi sunt suspectați de săvârșirea acelorași fapte, aceștia fiind cercetați de către Parchetul Militar Cluj.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, vă confirmăm că 34 de  angajați din cadrul unității noastre sunt parte într-un dosar penal aflat în instrumentarea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice, conform prevederilor OUG 90/2017 pivind privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.
Conducerea unității a pus la dispoziție toate datele solicitate, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției. 
Menționăm că nu tolerăm comportamente sau acțiuni care aduc atingere demnității militare și că în plan intern, a fost recuperat integral prejudiciul de la personalul implicat”, arată Jandarmeria Cluj. 

Publicația noastră a cerut în urmă cu câteva zile informații pe cale oficială de la Parchetul Militar Cluj, iar în această seară prim-procurorul Liviu Lașcu ne-a transmis printr-un email că vom primi un răspuns exact luni, 14 februarie, dat fiind că această instituție are mai multe dosare în lucru (nu doar jandarmi suspectați, ci și angajați ai MApN).

„Urmare a solicitării dvs. de furnizare aunor informații din dosarele ce au ca obiect fraudarea deconturilor pentru servicii turistice de către personalul militar, vă aducem la cunoștință faptul că acest demers de informare necesită o perioadă de timp semnificativă deoarece presupune consultarea întregii arhive de dosare, pe 3 ani și inventarierea celor care au ca obict juridic faptele de interes pentru dvs, fapt pentru care avem rugămintea să înțelegeți că suntem deschiși la colaborarea cu dvs. și nu intenționăm să obstrucționăm accesul la informație, dar respectivele date nu vă vor putea fi puse la dispoziție decât în cursul zilei de luni, 14.02.2022”, a precizat prim-procurorul Parchetului Militar Cluj, Liviu Lașcu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *