Eveniment

Iulius Filip la NCN – difuzam SINGURUL INTERVIU cu eroul umilit de procurorul Augustin Lazar: "Mi-au pus belciuge, lanturi si calus. Dar nu m-au infrant". In aceasta seara la ora 19, TREBUIE sa fii pe NCN!

A fost nevoie sa treaca 33 de ani ca Romania sa afle ca are un erou de anvergura lui Iulius Filip. Daca nu existau jurnalistii care sa sape in trecutul procurorului general Augustin Lazar, astazi nu am fi stiut cat de mare a fost suferinta la care a fost supus dizidentul comunist. Si asta e cu adevarat trist.

Chiar si asa, NCN, acum 10 ani un biet post local de televiziune din Cluj, nu l-a ignorat pe Iulius Filip, cel decorat si aplaudat de Polonia, dar dat uitarii de Romania. Prin initiativa jurnalistului NCN de atunci, Sorin Grecu, dizidentul Iulius Filip a dat in 2009 singurul interviu de care avem cunostinta din Romania. Daca nu era obsesia mea pentru a arhiva tot ce se poate, de a pastra documente si interviuri, emisiuni si stiri din arhiva NCN, acest interviu-simbol s-ar fi pierdut intr-un cos de gunoi.

Dar nu s-a pierdut. Azi, o Romanie intreaga il cauta pe Iulius Filip, batran si bolnav. Nu stim unde se afla, in tara sau in strainatate, in modestia sa, desi o fi aflat deja ca Romania i-a inteles in sfarsit povestea si caznele, are aceeasi modestie de a sta deoparte.

Televiziunea nationala de stiri NCN are SINGURUL interviu cu acest om. E un interviu socant, desi Filip vorbeste cu atata calm si iertare despre patimile sale! Luni seara, la ora 19, NCN va difuza in integralitate interviul cu Iulius Filip, caci el face parte din istoria NCN. Sunt imagini puternice acolo, sunt cuvinte tari acolo… si un om simplu, curajos si curat, un om caruia nu i-a trebuit niciun certificat de revolutionar, niciun beneficiu care sa il faca milionar, insa un om care, chiar si pe patul de moarte, ar merita sa afle ca cei care l-au surghiunit incep sa plateasca.

Abia dupa ce veti auzi din gura lui Iulius Filip marturisirile sale din infernul inchisorii, abia atunci veti fi cei mai convinsi sa strigati: Augustin Lazar, demisia, nenorocitule!

 

Avertisment: In afara de ziarele nationale, nicio televiziune nu este autorizata sa preia continutul video apartinand NCN decat doar in situatia in care logoul NCN apare distinct si clar, neblurat, asa cum este publicat pe canalul nostru de Youtube.

 

Puteti urmari NCN in grila tuturor distribuitorilor mari din Romania:

RDS – pe canalul 123 (dati rescan canale)

Telekom, cablu digital şi IP TV, pe canalul 266 (dati rescan canale)

UPC – canalul 409

NextGen – canalul 36

Ines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *