Jos palaria

Iubitorii de animale au salvat doi catelusi. Ioan Oleleu: "Tin sa le multumesc celor care au sesizat acest lucru"

Scris de 3,216

Un nou caz de neglijenta fata de animale a fost semnalat in cursul zilei de azi la Cluj. E vorba de doi catei aflati in grija petshop-ului Zoomania din Iulius Mall. O iubitoare de animale din Gheorgheni a observat in cursul zilei de ieri ca petshop-ul a adus doi pui de bulldog francez care sunt tinuti in conditii mizere. Mai mult, acestia par a avea probleme de piele, fiind plini de bube.

“In pet shopul de la Iulius Mall Cluj au in vanzare 2 pui de bulldog francezi plini de bube. Bineinteles, angajatii gasesc scuze”, ne-a scris azi Diana Pasca pe adresa redactiei.

Aceasta ne-a cerut ajutorul pentru ca, se pare, angajatii nu sunt dispusi sa ajute cateii, iar iubitorii de animale se lupta astfel cu morile de vant. O alta iubitoare de animale, Ioana, ne-a povestit despre conditiile impropii si inadecvate in care au fost tinuti cateii. Aceasta ne-a povestit ca i-a vazut de cateva saptamani cum stateau in mizerie. Ulterior, au inceput sa aiba si probleme de sanatate, insa angajatilor petshop-ului nu parea sa le pese de soarta cateilor expusi la vanzare. Pe langa toate acestea, Ioana ne-a povestit si despre conditiile insalubre in care sunt tinute animalele in spatiul de depozitare din spate, intr-o caldura infernala, unde zeci de animale si pasari traiesc de pe o zi pe alta pana la vanzare. Aceasta a stat azi impreuna cu mai multi iubitori de animale in incinta petshop-ului, protestand impotriva modului in care sunt tratate animalele. Avand in vedere gravitatea celor semnalate, l-am contactat telefonic pe directorul executiv al DSV, Ioan Oleleu. Acesta ne-a confirmat situatia si a mentionat ca deja s-au facut verificari la petshop iar acum lucrurile sunt sub control.

“Telefonic am vorbit cu colegii, inspectorii care au verificat pentru ca ei sunt acum la alt obiectiv si inca nu au ajuns la birou. S-au confirmat, din pacate, cele sesizate. S-a impus in regim de urgenta dirijarea celor doi catei catre un cabinet sanitar veterinar autorizat pentru tratarea lor in regim de urgenta. Ce e grav e ca in timpul controlului s-au gasit si alti doi catei care erau cazati, intre ghilimele, intr-un spatiu impropriu, neexpusi la vanzare, iar pentru agentul economic se vor aplica cateva masuri. Amenda si oprirea activitatii de comercializare a animalelor de companie. Asta va fi incepand de luni, pana la remedierea deficientelor. Se vor intocmi toate actele luni, azi s-a facut procesul verbal in baza caruia se vor lua aceste masuri.

Tin sa multumesc celor care au sesizat acest lucru. Ma deranjeaza pentru ca am observat farte multi copii care sunt dornici si chiar viziteaza animalutele din pet-shopuri si cred ca ar fi normal ca ele sa fie in conditii de intretinere buna, sanatoase si sa ofere ceea ce poate oferi un animal unor copii. Au fost aplicate masuri si pentru spatiul de depozitare. Luni se va definitiva actiunea de control. Ca prioritate au avut dirijarea spre un cabinet de specialitate. Dupa ce vor primi ordonanta, ei vor fi nevoiti sa isi remedieze deficientele, iar in cazul in care doresc sa isi reia activitatea se va face o reevaluare a conditiilor de functionare si abia apoi, printr-o alta vizita si printr-un alt control la unitate, se permite functionarea obiectivului respectiv. Ancheta va continua. Vom vedea de unde au venit cateii, proprietatea cui sunt ei si documentele. Ancheta e in curs de desfasurare.

Am primit dimineata reclamatia si chiar daca suntem intr-o perioada mai grea am considerat-o prioritara fiind vorba de un centru comercial mare si pericolul pe care l-ar fi putut insuma vis-a-vis de anumite boli transmisibile. Noi de obicei, la reclamatii avem o prioritate. Cam in aceeasi zi, daca nu, de la o ora la alta incercam sa le rezolvam”, a declarat pentru Ziar de Cluj Ioan Oleleu

Ni s-a confirmat ca puii au fost luati din tarc si trimisi la tratament. Motiv pentru care i-am sunat si pe cei de la Zoomania sa ne explice ce anume s-a intamplat.

“Nu va pot spune ce se intampla. Momentan nu avem catei de vanzare, asa ca imi pare rau. Momentan nu avem catei de vanzare”, a replicat, acra si vizibil deranjata, vanzatoarea de la Zoomania, dupa care ne-a inchis telefonul in nas.

Totul e bine cand se termina cu bine. Implicarea societatii civile precum si promptitudinea celor de la DSV au salvat azi nu doi, ci patru catei, tinuti in conditii insalubre. E o victorie pentru iubitorii de animale care au tras de mai multe ori semnale de alarma cu privire la soarta nefasta a animalelor tinute in conditii mizere, in petshop-urile din Romania. Pentru implicarea de care au dat dovada, Ziar de Cluj le transmite atat celor care au sesizat neregulile cat si inspectorilor DSV precum si Directorului Ioan Oleleu, un sincer: JOS PALARIA!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE