Din oras

ITM Cluj a controlat spitalele si a aplicat 50 de sanctiuni

Scris de 306

In perioada 08.12.2015 – 29.01.2016,  ITM Cluj a desfasurat controale in cadrul campaniei privind verificarea respectarii de catre angajatorii din domeniul “Activitati de asistenta spitaliceasca – cod CAEN 8610”, a prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si cel al securitatii si sanatatii in munca.

Nerespectarea reglementarilor legale privind timpul de munca are consecinte negative atât asupra sanatatii si securitatii muncii salariatilor, atunci când durata acestuia depaseste limita maxima admisa de lege, dar si economice si sociale, atunci   când salariatii nu beneficiaza de sporurile aferente, prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-a constatat ca la locurile de munca din unitatile sanitare principalul factor de risc este cel legat de expunerea la agenti biologici.

Din punct de vedere al riscului biologic lucratorii din unitatile sanitare sunt cel mai frecvent expusi la anumiti agenti biologici care pot provoca imbolnaviri profesionale.

Au fost controlati un numar de 26 angajatori,  au fost aplicate un numar de 50 sanctiuni contraventionale dintre care nicio amenda, doar avertismente.

Deficientele constatate in domeniul relatiilor de munca: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului saptamânal, nerespectarea prevederilor legale  referitoare la orele suplimentare, neevidentierea pe statele de plata a sporului pentru munca de noapte, transmiterea cu intârziere a contractelor de munca in Revisal, neevidentierea pe statele de plata a sporului pentru sarbatori legale.

Principalele deficiente constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca  au fost: evaluarea incompleta a riscurilor biologice si chimice, instructiuni proprii incomplete, reprezentanti ai lucratorilor cu atributii specifice in domeniul ssm  fara cursuri, deficiente in  desemnarea si instruirea  personalului pentru situatii de pericol grav si iminent, control medical periodic efectuat cu intarziere.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 7 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 7 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 9 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 10 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 10 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 11 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE