Afacerea zilei

Italienii de la Impresa Pizzarotti & C SPA au încheiat dezastruos anul 2020: pierderi de aproape 10 MILIOANE EURO

Constructorul italian Impresa Pizzarotti & C SPA Cluj-Napoca a încheiat anul trecut cu date financiare mult mai slabe comparativ cu anii anteriori. În asociere cu alte companii, Pizzarotti a avut contracte cu statul pentru construirea de drumuri și autostrăzi. Firma este administrată de cetățeanul italian Emanuele Chiastra și a fost înființată în 2006.

Anul trecut, Impresa Pizzarotti & C SPA Cluj-Napoca a înregistrat o cifră de afaceri de 39,3 milioane euro, în scădere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 70,2 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania avea o cifră de afaceri de aproape 31,8 milioane euro.

2020 a fost cel mai prost an din istoria companiei din punct de vedere al profitabilității. Astfel, Impresa Pizzarotti Cluj-Napoca a declarat, anul trecut, pierderi de aproape 10 milioane euro. A fost primul an cu pierderi pentru constructorul italian. În 2019 însă a avut un profit net de aproximativ 60 mii euro, iar în 2018 profitul net declarat a fost de 137 mii euro.

Numărul mediu de angajați era anul trecut de 53, în urmă cu doi ani era de 76, iar în urmă cu trei ani de 77.

Impresa Pizzarotti & C SPA a fost fondată în Parma în 1910 ca o companie individuală de Gino Pizzarotti, transformată ulterior în 1945 într-o societate cu răspundere limitată de către Pietro Pizzarotti, tatăl actualului președinte Lavoro Paolo Pizzarotti. În 1961 a devenit o societate pe acțiuni cu un capital social de 250 de milioane de euro. Astăzi se află la a patra generație, reprezentată de Michele Pizzarotti, vicepreședinte al companiei, împreună cu frații Enrica și Pietro.

Potrivit site-ului companiei, Pizzarotti a urmărit întotdeauna dezvoltarea constantă în construcția de lucrări complexe: infrastructuri rutiere și de autostrăzi, de asemenea, în concesiune, lucrări în tuneluri, aeroporturi, baraje, infrastructuri industriale, construcții feroviare și intervenții de asistență medicală și clădiri rezidențiale. Grupul Pizzarotti este prezent acum în aproape toate zonele geografice ale lumii, unde operează cu o forță de muncă de aproximativ 3.500 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *