Din oras

IT-iștii, ”băgați” în ședință. Primăria a convocat firmele de IT care vor să se implice în strategia ”Smart City”

Scris de 256

Primăria Cluj-Napoca a constituit încă de laa începutul acestui an, alături de cele două clustere clujene de specialitate (ARIES Transilvania și Cluj IT), un consiliu Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.

Astfel, reprezentanții industriei IT s-au reunit la primărie pentru a discuta despre actualizarea Strategiei pentru proiectul “Cluj-Napoca, un oraș inteligent”. Participanții la întâlnire au agreat ideea de a se implica, inclusiv cu resurse, pentru realizarea strategiei amintite.

Într-o primă fază va fi realiza un audit, după care se va trece la realizarea efectivă a strategiei de către specialişti externi din domeniu. Vor urma identificarea pașilor concreți ce trebuie parcurși în direcția ideii de smart city și a surselor de finanțare pentru implementarea strategiei, care pot fi inclusiv finanțări europene, sau parteneriate public-private.    

 

Daniel Metz, CEO NTT Data , a declarat ca s-au purtat discuții foarte pozitive acolo și a fost o emulație de idei.

“Inițiativa mi se pare bună, ăsta-i feedback-ul meu. Acum e la început de drum” e de parere si  Călin Văduva, CEO Fortech.

Si Marcel Borodi, CEO Brinel a conchis “mie mi se pare o inițiativă constructivă, e o inițiativă pozitivă.”

De câțiva ani încoace, IT-ul este considerat punctul forte al Clujului, iar ideea de “’smart city”, cel puțin la nivel declarativ, apare în preocupările constante ale municipalității, chiar dacă până acum rezultatele au lăsat de dorit.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 12 mins Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 2 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 2 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 3 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 3 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 3 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 6 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 6 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 8 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
 • Acum 9 hours Eveniment
  “Trotinetista” care a fugit duminică de la locul accidentului după ce a lovit un pieton s-a predat poliţiei
 • Acum 9 hours Politica
  CIOLOŞ TOT MAI PĂRĂSIT. Vlad Voiculescu anunță că nu pleacă din USR, într-un mesaj intern pentru filiala București pe care o conduce: ”Nimeni din conducerea filialei, reprezentanții noștri în Parlament, consiliile general și de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR”
Citește și...
Recomandările redacției