Uncategorized

ISJ Cluj imparte banii dupa cum bate vantul

In urma unei plangeri a profesorilor din Cluj in ceea ce priveste managementul promovat in ultimii ani la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Ziar de Cluj a cerut institutiei lista obiectivelor de investitii pe anii 2011 si 2012, dar a continuat si cu anul 2010.

Asa cum am scris si in primul articol pe aceasta tema, alocarile de bani ridica multe semne de intrebare, iar anul 2010 nu face nota discordanta. Desi peste 100 de unitati de invatamant din judet nu aveau, la acea ora, toaleta in incinta sau apa curenta, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj, condus in acea perioada de Anca Hodorogea, a considerat oportuna alocarea de fonduri pentru asigurarea de utilitati doar catre doua scoli din satele Clujului. Norocoase au fost doua scoli din comuna Belis, cea din Poiana Horei si cea din Dealu Botii, care au primit cate 15.000 de lei fiecare. Asta in conditiile in care ISJ arunca, in acelasi an, cu sutele de mii catre scoli din Panticeu, Aschileu Mare sau Bontida.

Gradinita preferata a inspectoratului a fost, si in 2010, Zana Zorilor din Cluj, unitate ce a primit cele mai mari alocari trei ani la rand (2010, 2011, 2012). In urma cu trei ani, Zana Zorilor a primit 1 milion de lei in doua transe – 850.000 de lei si 150.000 de lei.

Cu sacul intr-o parte, cu taraita in alta

Cea mai mare alocare din 2010 a primit-o Scoala cu clasele I-VIII Emil Isac din Cluj-Napoca – 1.400.000 de lei dintr-un sut. In timp ce scoala Ady Endre din Sancraiu a primit 725.000 de lei, Scoala cu clasele I-VIII din Belis a primit doar 10.000. Un an mai tarziu, aceeasi soala din Sancraiu a primit aproape 500.000 de lei de la inspectorat. In 2011, insa, scoala din Belis nu a mai primit niciun ban.

In perioada acestor alocari, sefa la ISJ Cluj era Anca Hodorogea, urcata in functie de organizatia judeteana PDL Cluj. In ciuda insistentelor, aceasta nu a putut fi contactata pentru o declaratie in ceea ce priveste alocarile de bani din ultimii ani.

 

Sursa foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *