Din oras

Isi omagiaza tatal printr-un record mondial. Numele globe-trotterului Virgil Galatanu, in Guinness World Records

Despre Virgil Galatanu, globe-trotterul din Roman care a strabatut pe bicicleta 120 de tari cu bicicleta, si visul sau de a face inconjurul lumii pe doua roti si sa-si inscrie reusita in Cartea Recordurilor, s-au scris putine articole. Fostul postas al carui cea de-a “doua natura” era bicicleta nu a fost ajutat si nici apreciat de autoritati pentru eforturile sale. In urma cu doi ani, dupa ce a parcurs trei continente cu semicursiera sa si rucsacul in care isi cara viata – “cateva haine, scule, cauciucuri de rezerva, documente, fotografii şi acte care atesta trecerea sa prin ţarile lumii”, s-a intors in tara in cautare de sprijin pentru a materializa si cea de-a doua parte a visului sau: incheierea circuitului si inscrierea succesului in Cartea Recordurilor. Nu a mai apucat sa-si vada visul, in 26 septembrie 2013 a murit de febra tifoida. Acum fiul sau care ii poarta numele vrea sa ii aduca un omagiu si sa stabileasca un record traversand Transfagarasanul cu un monociclu special si sa inscrie numele Virgil Galatanu in Cartea Recordurilor.

Foto: ziarulceahlaul.ro

“Fiindca ii port numele vreau sa ii aduc un omagiu. El a avut visul de a intra in Cartea Recordurilor, asa ca acum incerc sa stabilesc un record, ca numele Virgil Galatanu sa ajunga acolo”, a explicat acesta pentru Ziar de Cluj.

Virgil locuieste in comuna clujeana Floresti, dar a trait mai multi ani in Franta si va colabora cu firme de acolo pentru realizarea monociclului.

“O firma din Franta se va ocupa de partea electrica, am doi designeri care lucreaza la partea de design, iar eu ma voi ocupa de partea de programare”, a spus el.

Insa pentru asta are nevoie de bani, mai precis de 81.000 de dolari, pe care si-a propus sa ii stranga pe platforma de crowdfunding indiegogo.

“De la inceputul calatoriei sale si pana in vara lui 2013, a reusit sa parcurga 120 de tari si cateva teritorii. Din nefericire, in India a contractat o boala infectioasa grava (febra tifoida), care in septembrie a aceluiasi an, i-a luat viata la doar 56 de ani. Pornind pe bicicleta, cu Biblia drept ghid, lipsit complet de mijloace materiale si fara susţinerea autoritaţilor romane, Galatanu Virgil a avut ambitia si tenacitatea sa inceapa si sa continue o atipica si incredibila calatorie, raspunzand la chemarea unui gand grandios si la realizarea unui vis extrem: inconjurul pamantului pe doua roţi cu speranta de a-si inscrie numele in Cartea Recordurilor. Dupa deces, putine lucruri au fost spuse despre el si nimic nu s-a facut pentru a onora memoria acestui roman. Daca strabaterea cu bicicleta a 120 de tari, nu e un record demn de Guinness Book, este in schimb o onoare nationala, care merita luata in considerare. Cum este posibila atata insensibilitate in faţa unei astfel de realizari sportive sub drapelul Romaniei ? Acest om, in mai bine de 11 ani, peste 300 000 de kilometri cu bicicleta, a purtat tricolorul si numele de ROMAN, prin locuri ce unii, nici pe harta nu le stiu arata, si fara ca tara lui sa-i fi adus vreun semn de recunostinta!”, se arata pe platforma.

“Mandru de tatal sau, dar dezamagit de lipsa de consideratie catre acesta, Galatanu Virgil (fiul cel mai mare al calatorului – foto), este determinat sa duca acest nume in Cartea Recordurilor. Un tanar cumsecade, iubitor de sport si de natura, si la fel de perseverent ca tatal sau, vrea sa construiasca un monociclu special, cu care sa traverseze „cel mai bun drum din lume” – Transfagarasanul, in vederea stabilirii unui record mondial si astfel sa-i onoreze memoria tatalui. Pentru atingerea acestui obiectiv, Galatanu Virgil (fiul) are nevoie de sustinerea dvs. Fondurile colectate vor fi folosite exclusiv pentru conceptia si uzinarea acestui monociclu si vor acoperi cheltuielile aferente inregistrarii in Cartea Recordurilor. Daca suma colectata o permite, o carte va fi scrisa si tradusa in mai multe limbi”, se mai arata pe pagina campaniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *