FEISBUCISME

Iresponsabilul ministru de Finanţe Cîţu? Sau, mai degrabă, ar trebui cercetat penal pentru încă un atac speculativ la leu?

Scris de 392

Declaraţiile ministrului Cîţu despre “dezastruoasa moştenire” lăsată de Guvernul PSD ne-au costat 1 miliarde euro.

“Potrivit unui oficial de la BNR care a dorit să îşi păstreze anonimatul, banca centrală a cheltuit mai puţin de un miliard de euro din rezervele sale valutare pentru intervenţii pe piaţă. Aceste intervenţii au dus la cel mai mare declin al rezervelor valutare de după luna iunie 2018.” (stiripesurse.ro)

În plus, un rahat mănâncă în ţară, altul în interviuri în “străinezia”.

“Avem o rezervă de mărime adecvată. Dacă va fi nevoie vom interveni pe piaţă şi o vom utiliza”, a spus Florin Cîţu într-un interviu acordat Bloomberg și preluat de Agerpres, el neprecizând însă care este suma de bani disponibilă. (hotnews.ro)

Adică mai face nişte declaraţii iresponsabile pe motiv că sunt declaraţii politice şi mai aruncă BNR nişte valută în buzunarele unor speculanţi financiari?!

Cum ar fi dacă cineva l-ar întreba pe acest individ ce am fi putut face cu miliardul acela de euro, în loc să-l aruncăm în buzunarele te miri cui. Poate procurorii află în buzunarele cui s-a dus miliardul de euro, sau nu contează? Să fii devalizator al avuţiei naţionale prin declaraţii iresponsabile asta înseamnă să fii un nenorocit de speculant azvârlit pe brânci din sistemul bancar pentru astfel de apucături!

Luaţi-i de pe mână finanţele Ţării, până nu ajungem la sapă de lemn!

PS: “Greaua moştenire” e cuprinsă în datele date publicităţii azi de către INS: O creștere economică de 4%, sustenabilă, cu o contributie echilibrată consum-investitii. Investițiile (FBCF) au contribuit cu +3,8 pp la creșterea economică. Consumul a crescut și el. Contribuții negative au venit de la exportul net și variația stocurilor – evoluții care necesită continuarea măsurilor structurale și în 2020.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 13 hours In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
 • Acum 18 hours Eveniment
  Acid acetic amestecat cu apă, “marcă” “tradiţională”: Oţet vândut ca provenind din vin, scos de pe raft de ANPC
 • Acum 18 hours Politica
  USR Cluj are candidat la preşedinţia filialei: deocamdată un deputat
 • Acum 19 hours In vizor
  DEMOCRAŢIE, DAR PÂNĂ ÎI DĂM ÎN GÂT PE TRĂDĂTORI! I-au tăiat microfonul lui Traian Băsescu pe când citea lista marilor politicieni europeni care s-au angajat în solda Moscovei
 • Acum 20 hours PubliNews
  „Zilele Clujului” aduc musicalurile „Fantoma de la Operă”, „Mamma Mia”, „Moulin Rouge”, „Cats” și „Grease” pe scena din Iulius Parc
 • Acum 20 hours In vizor
  TERORISTUL LIBERAL: “Euroderutatul” Rareş Bogdan ameninţă Uniunea Europeană cu înfometarea, de zici că-i Putin
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu, scrisoare către șefii din Parlament în privinţa băieţilor deştepţi din energie
 • Acum 21 hours Politica
  Țeapa luată de România în afacerea cu vaccinuri – Ministrul Rafila: “Cantitatea contractată este aşa de mare, încât nu avem ce să facem cu ea”
 • Acum 2 days Din oras
  MERSUL PITICULUI pe Tăietura Turcului. S-A MAI FĂCUT UN PAS!
 • Acum 2 days Politica
  SE NAȘTE NOUL BANCOREX. ”Securiști”, pregătiți-vă devalizările, iar politicienii pilele, cunoștințele și relațiile. Că Ciucă anunță înființarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE