FEISBUCISME

Iresponsabilul ministru de Finanţe Cîţu? Sau, mai degrabă, ar trebui cercetat penal pentru încă un atac speculativ la leu?

Declaraţiile ministrului Cîţu despre „dezastruoasa moştenire” lăsată de Guvernul PSD ne-au costat 1 miliarde euro.

„Potrivit unui oficial de la BNR care a dorit să îşi păstreze anonimatul, banca centrală a cheltuit mai puţin de un miliard de euro din rezervele sale valutare pentru intervenţii pe piaţă. Aceste intervenţii au dus la cel mai mare declin al rezervelor valutare de după luna iunie 2018.” (stiripesurse.ro)

În plus, un rahat mănâncă în ţară, altul în interviuri în „străinezia”.

„Avem o rezervă de mărime adecvată. Dacă va fi nevoie vom interveni pe piaţă şi o vom utiliza”, a spus Florin Cîţu într-un interviu acordat Bloomberg și preluat de Agerpres, el neprecizând însă care este suma de bani disponibilă. (hotnews.ro)

Adică mai face nişte declaraţii iresponsabile pe motiv că sunt declaraţii politice şi mai aruncă BNR nişte valută în buzunarele unor speculanţi financiari?!

Cum ar fi dacă cineva l-ar întreba pe acest individ ce am fi putut face cu miliardul acela de euro, în loc să-l aruncăm în buzunarele te miri cui. Poate procurorii află în buzunarele cui s-a dus miliardul de euro, sau nu contează? Să fii devalizator al avuţiei naţionale prin declaraţii iresponsabile asta înseamnă să fii un nenorocit de speculant azvârlit pe brânci din sistemul bancar pentru astfel de apucături!

Luaţi-i de pe mână finanţele Ţării, până nu ajungem la sapă de lemn!

PS: „Greaua moştenire” e cuprinsă în datele date publicităţii azi de către INS: O creștere economică de 4%, sustenabilă, cu o contributie echilibrată consum-investitii. Investițiile (FBCF) au contribuit cu +3,8 pp la creșterea economică. Consumul a crescut și el. Contribuții negative au venit de la exportul net și variația stocurilor – evoluții care necesită continuarea măsurilor structurale și în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *