Din oras

IQuest, cea mai profitabila companie de IT din Cluj

Rapoartele financiare afisate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice arata ca cele mai profitabile zece companii clujene de soft au cumulat in 2013 profituri nete de zeci de milioane de lei, informeaza catcostaclujul.ro.

“Pozitia secunda in topul celor mai profitabile companii clujene din domeniul tehnologiei informatiei apartine companiei Evoline, cu un profit raportat pe anul 2013 de 8,2 milioane de lei. Cifra de afaceri a Evoline a fost, in anul de referinta anintit, de 57, 3 milioane lei. In martie, Evoline avea 421 salariati cu contracte de munca active. Pe podium se mai afla EBS Romania, cu un profit de 8,6 milioane lei si o cifra de afaceri de 79,5 milioane lei in 2013. La finele lui martie, EBS raporta 403 angajati”, arata sursa citata.

Pe locul patru in top sta cel mai mare angajator clujean din IT, Endava, cu un profit de 6,5 milioane de lei la o cifra de afaceri neta de 113,4 milioane lei. Endava avea 1.031 de angajati la finele lunii martie a anului in curs.

“TSE Development se afla pe pozitia a cincea in topul profitabilitatii, cu 6,3 milioane lei, la o cifra de afaceri de 64,6 milioane lei. La finele lunii martie, TSE Development avea 239 de salariati”, mai precizeaza catcostaclujul.ro.

Pe pozitia a sasea se afla Fortech, care a raportat un profit de 5,4 milioane lei in 2013, conform site-ului Ministerului Finantelor Publice. Cifra de afaceri a fost de 45,7 milioane de lei in 2013, iar in martie 2014 Fortech avea 302 salariati. Acestia sunt urmati de Property Shark, cu un profit net de 3,9 milioane lei si o cifra de afaceri neta de 32,1 milioane lei.

“MSG Systems este ocupanta pozitiei a opta in ceea ce priveste profitabilitatea. In 2013, MSG System avea un profit net de aproape 2 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 11,3 milioane lei. La finele lunii martie raporta 172 de angajati. Penultima pozitie a clasamentului apartine companiei 3Pillar Global, cu un profit net raportat de 1,7 milioane lei si o cifra de afaceri de 31,6 milioane lei. 3Pillar Global avea, in primavara, 237 angajati. Top zece este inchis de Language Weaver, companie ce a avut un profit net de 1,5 milioane lei, la o cifra de afaceri de 29,3 milioane lei. 151 angajati avea la finele lui martie compania Language Weaver”, mai arata catcostaclujul.ro, cu mentiunea ca “Trei dintre cele mai mari companii de IT din Cluj, Softvision, Arobs Transilvania Software si Yonder nu aveau, la momentul publicarii articolului, afisate rapoartele financiare aferente anului 2013 pe site-ul Ministerului Finantelor Publice”.

Sursa: catcostaclujul.ro
Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *