Din oras

Ipocriziile despre trafic ale lui Boc: pe de o parte plânge pe umerii clujenilor, pe de alta aprobă blocuri de 5 sau 6 etaje în zona centrală pentru amicii politici!

În ședința de miercuri, 6 februarie, consilierilor locali li se cere să aprobe palnurile urbanistice pentru patru blocuri cu 5 sau 6 etaje ce urmează să se construiască pe străzi centrale ale Clujului precum Decebal, Constantin Brâncuşi sau Mărăşeşti (în zona Parcului Feroviarilor). Clujenii care s-au arătat nemulțumiți de aceste construcții pot să-și pună cruce nemulțumirilor, Emil Boc are de mulțumit clientelă în an electoral. Așa s-a transformat Cluj-Napoca în infernul urbanistic de azi, prin mizerii aprobate pe bandă rulantă: blocuri între case, blocuri cu etaje construite ilegal în plin centru (pentru finul lui boc, Tișe, s-au zbătut slugile prea plecate din primărie să-l treacă în legașitate, rapid), crearea de noi cartiere dormitor șamd.

  • Primul este cel de pe strada Constantin Brâncuşi nr. 119-119A unde urmează edificarea unui imobil cu funcţiuni mixte S (subsol) +P (parter) +5E (cinci etaje) +ER (etaj retras), beneficiar fiind SC Covaciu Construct SRL. Vorbim de o suprafaţă de 1.078 mp situată pe frontal nordic al străzii Constantin Brâncuşi. Accesul auto şi pietonal se va face din strada Constantin Brâncuşi. Potrivit municipalităţii, staţionarea autovehiculelor se va face în interiorul parcelei, pe locuri de parcare dispuse atât la subsol, cât şi la sol. Documentaţia a fost supusă aprobării şi în şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie, dar s-a propus amânarea proiectului pentru clarificări suplimentare privind asigurarea locurilor de parcare pentru biciclete. Firma Covaciu Construct SRL este deținută de Mihai Ioan Covaciu, despre care presa locală a mai scris în urmă cu trei ani că nu a respectat autorizațiile de construire a patru imobile pe care le-a edificat pe strada Nicolae Colan.
  • Pe strada Mărăşeşti nr. 40 va răsi alt imobil cu funcţiuni mixte 2S (două subsoluri) +P (parter) +5E (cinci etaje) +ER (etaj retras), beneficiarul construcţiei fiind societatea Neon Lighting SRL. Potrivit planului urbanistic de detaliu, accesul va fi din strada Mărăşeşti, iar staţionarea vehiculelor se va face în interiorul parcelei, pe locuri de parcare auto şi velo amenajate în spaţii dispuse la subsol. Vorbim de un teren în suprafaţă de 1.728 mp situate pe frontul sudic al străzii Mărăşeşti delimitată de proprietăţi private. Vecinii s-au arătat nemulţumiţi de proiect, reclamând distanţa mică între aceştia şi noua construcţie sau faptul că blocul le va lua lumina şi soarele. Unii reclamă şi vechimea locuinţelor din zonă (peste 90 de ani), iar săpăturile făcute la noul imobil ar uma să le afecteze structura de rezistenţă a locuinţelor şi cer acoperire în caz de daune. Beneficiarul construcţiei, Neon Lighting SRL, este firma care se ocupă, an de an, de iluminatul de sărbători în oraş – cum să nu-i servească municipalitatea pe amicii cu lumina?.
  • Pe strada Decebal unde se vor construi două blocuri de 4, respectiv 5 etaje. Primul, pe Decebal la nr. 108, un imobil mixt S (subsol) +P (parter) +4E (patru etaje) +ER (etaj retras), beneficiar Paşca Doru Nicolae. Şi aici circulaţia şi accesul se vor face din strada Decebal, iar staţionarea maşinilor se va face în interiorul parcelei de 509 mp. pe locuri de parcare special amenajate. Şi aici au existat vecini nemulţumiţi care au reclamat înălţimea prea mare a construcţiei, lipsa luminii şi a soarelui. Al doilea pe strada Decebal, la nr. 72, un bloc S (subsol) +P (parter) +5E (cinci etaje) +ER (etaj retras) pe un teren de 634 mp, beneficiarul construcţiei fiind SC Harshad International Limited SRL. “Parcela este prea îngustă, nu se poate construi”, “Se pierde intimitatea”, “Mi se distruge structura de rezinstenţă a clădirii mele”, sunt doar o parte din nemulţumirile vecinilor. În ciuda acestora, municipalitatea urmează să dea undă verde construcţiei.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *