Rautacisme

Ipocritul domn Iordachescu

Toti avocatii mari sunt impinsi si determinati in cariera de un singur cuvant: lacomia. Spre climaxul carierei, li se contureaza tot mai pregnant si defectul principal, ala cu care vor ramane pana in sicriu: zgarcenia. Nu cunosc avocati batrani si generosi. Dar stiu avocati care tin echipe de fotbal, cica din banii lor, iau bani publici de la comunele judetului in numele „sustinerii sportului”, isi deconteaza inapoi cheltuielile, iar cand comuna nu le mai da bani, ies din zodia „sustinerii sportului” si dau vina pe altceva.

Despre nea Eugen Iordachescu nu poate spune nimeni ca e un avocat ratat sau slab. A incasat la viata lui cascaval serios din cazurile sale, a avut o cariera impresionanta, unele zvonuri zic ca a cam scapatat financiar, ca i-au plecat niste colegi din cabinet in ultimii ani. Zvonuri. Ce vedem noi sunt realitati. Adica vedem un Eugen Iordachescu tot mai preocupat sa aiba presa buna si sa faca actiuni de imagine, dupa ce, ani de zile, si-a luat clienti care s-au razboit cu presa sau el insusi a avut o atitudine personala ostila fata de jurnalisti. Incepand de la cazul clujeanului evazionist care sta in inchisorile din China, ocazie cu care Iordachescu vrea sa ne faca sa plangem de emotia ca a devenit crestin si umanist, pana la ultimpul episod de ipocrizie in care si-a cumparat de la site-ul Pagina de Media, al lui Petrisor Obae, un calup de comunicate publicitare, dand publicitatii si primul sau demers: vezi Doamne, nea Eugen nu mai poate de dragul jurnalistilor si vrea sa ii ajute moca in lupta noastra impotriva lipsei de transparenta a autoritatilor publice.

Bre, nea Eugen, dumneata, daca „ierea” sa ai intentii reale, nu ipocrite, faceai aceasta invitatie presei locale clujene, care se lupta de un deceniu cu mizeriile lui Boc sau Tise, care cere de ani de zile pedepsirea lui Liviu Neag, seful autobuzelor, ce refuza sa isi publice declaratia de avere. Ca sa nu mai zic ca n-ai scos in viata ta un ban de reclama pentru presa locala, asa cum ai facut acum pentru Obae.

Nu ca ne-ar trebui banii dumitale, unii proveniti de la Lucan, ghiaurul transplantului. Dar, orisicum, nu ne crede prosti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *