In vizor

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente se crede acum un bun manager după ce ani la rând, societatea a fost pe minus. Din ce vrea să facă profit anul acesta?

Scris de 811

După ce din 2013 până acum Sala Polivalentă a mers doar pe minus, dintr-o dată conducerea societății a devenit extrem de optimistă și preconizează un profit de 243.000 lei pe anul 2018. Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, se bate cu pumnul în piept că va aduce societatea pe profit înainte de data estimată de Primărie, adică anul 2020. Este interesant cum în anii precedenți când Sala Polivalentă a înregistrat pierderi, șeful societății nu scotea un cuvânt la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli în Consiliul Local, iar acum a devenit extrem de vorbăreț și mândru de realizările viitoare, întocmai ca șefii de partid când prezentau planurile cincinale de pe vremea comunismului cu cifre fantastice și pe care nu le credeau nici ei.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de luni, a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018, al societății Sala Polivalentă SA. Se estimează venituri de 3.633.000 lei, bani care ar urma să fie obținuți din evenimente care vor avea loc în Sala Polivalentă: 18 evenimente de mare amploare x 50.000 lei + zece evenimente de mică amploare x 35.000 lei + două târguri x 64.000 lei = 1.378.000 lei. De asemenea, din închirierea spațiilor pentru activități sportive (antrenamente și meciuri) se estimează că se vor realiza venituri de aproximativ 1.000.000 lei. Se vor realiza venituri din chirie spații comerciale (contracte în derulare), în sumă de 350.000 lei, din chirie spații publicitare (contracte în derulare) în sumă de 155.000 lei, precum și venituri în sumă de 55.000 lei din chirie săli conferințe, loja VIP. Din activitatea de parking se estimează să se realizeze venituri în sumă de 150.000 lei. O altă componentă a veniturilor din exploatare se va realiza prin contractul de naming perfectat cu Banca Transilvania, în valoare de 550.000 lei.

Pe scurt, Ionuț Rusu se bazează pe evenimentele care vor avea loc anul acesta în Sala Polivalentă. Trebuie precizat că și în anii precedenți au avut loc concerte și competiții sportive, dar cu toate acestea societatea a fost pe minus.

“Anul 2018 este un an complet față de 2017 când a fost închisă pentru reparații, prin urmare a funcționat la capacitate redusă. Diferența de venit survine din faptul că vom funcționa la capacitate maximă. Am reușit, pe modelul marilor arene, să încheiem un contract de sponsorizare, prin Banca Transilvania, 600.000 euro plus TVA, pe următorii cinci ani”, a declarat Ionuț Rusu, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Cheltuielile totale sunt estimate la 3.390.000 lei, din care 1.330.000 lei sunt pentru bunuri și servicii, 985.000 lei pentru impozite, taxe și vărsăminte asimilate, 1.025.000 lei sunt cheltuieli cu personalul (289.000 lei pentru director și administrator conform contracte de mandate, 718.000 lei cheltuieli de natură salarială și 18.000 lei, cheltuiala pentru contribuții sociale.

“Este un buget la care au lucrat colegii mei de la Economic de la începutul anului. În ceea ce privește cheltuielile societății, acestea au crescut de la 2.204.017 lei la 3.300.000 lei, ca urmare a faptului că s-a trecut contribuția de la angajator la angajat și noi am păstrat salariile nete, de asemenea a fost o creștere la utilități, au crescut prețurile cu circa 30% și nu mai avem cum să  modificăm pe buget. În ceea ce privește veniturile, am fost moderați, este primul an în care preconizăm profit brut de 243.000 lei, un profit cu care am fost temperați. Până la sfârșitul anului sigur îl vom depăși. Când s-a delegat dreptul de administrare de la Primărie la societate se prevedea trecerea pe profit din 2020 și practic am reușit cu doi ani mai devreme să aducem societatea pe profit. Acest profit va fi menținut și pe anii următori, apoi va crește treptat”, a afirmat Ionuț Rusu..

Un singur consilier local a fost curios să afle pe ce se bazează Ionuț Rusu când vine cu o estimare de profit de 243.000 lei.

“În ianuarie ați estimat pierderi, pe baza a ce vă asumați profitul de 234.000 lei?”, a întrebat consilierul PSD, Dan Morar.

Directorul Sălii Polivalente a oferit același argument ca și la prezentarea bugetului.

“Noi am fundamentat bugetul nostru de venituri și de acolo vă dați seama că am prevăzut 18 evenimente majore și 17 evenimente mai mici, dublu față de ceea ce am avut anul acesta. Eu am venit în fața dumneavoastră cu un buget moderat”, a spus Rusu.

Sala Polivalentă SA a fost înființată ca să gestioneze obiectivul Sala Polivalentă. Societatea a mers pe minus din 2014, de la înființare. În 2016, cifra de afaceri a fost de 1,9 milioane lei, pierderile de aproape 730.000 lei, iar datoriile înregistrate au fost de peste 666.000 lei. Numărul mediu de angajați ai Sălii Polivalente a fost de 26.

În 2015, cifra de afaceri a Sălii Polivalente a fost de 1 milion lei, iar pierderile declarate au fost de aproape 1,7 milioane lei, în timp ce datoriile se ridicau la 568.000 lei. Numărul mediu de angajați a fost de 30.

În anul 2014, cifra de afaceri a fost de 64.800 lei, pierderile s-au ridicat la aproape 277.000 lei, iar datoriile au fost de peste 176.000 lei. În anul înființării, numărul mediu de angajați a fost de 20.

Citește și:

Abateri de sute de mii de lei la Sala Polivalentă, descoperite de Curtea de Conturi. Societatea merge pe minus de la înființare

Directori care conduc nimic, plătiți regește din banul public. Ce salarii fabuloase sunt achitate pentru sinecurile politice din Primăria Cluj-Napoca

„Scenetă” cu directorul Sălii Polivalente și doi consilieri locali – Ionuț Rusu s-a bâlbâit și le-a dat cu flit consilierilor, care l-au luat la rost și pentru cămașa în carouriULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 11 hours Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 13 hours Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
 • Acum 13 hours In vizor
  După ce li s-a bătut obrazul de către clujeni și mass media și li s-a atras atenția că, de 5000 de lei pe lună redevență, nu sunt stăpânii Pieței Universității și nu ei decid cine ”se integrează în peisaj”, organizatorii Târgului de Crăciun a reprimit Asociația NUCA în spațiul public
 • Acum 1 day Politica
  CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE! Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024
 • Acum 1 day In vizor
  De Sfântul Andrei, primarul Boc a mințit în față națiunea și SEAP-ul, spunând că ”60 de zile este perioada de evaluare a ofertelor” pentru Metrou
 • Acum 1 day Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 1 day Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 2 days Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 2 days Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 2 days PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE