In vizor

Ion Novăcescu, prietenul Primăriei, mai stă 3 ani cu Fundația Armonia într-un spațiu închiriat de la autoritățile locale cu 50 bani/mp. Cum este motivată prelungirea contractului

Scris de 589

În ședința de Consiliu Local de miercuri va fi votată hotărârea referitoare la prelungirea contractului de închiriere a spațiului de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 de către Ion Novăcescu, eternul prieten al Primăriei Cluj-Napoca. După ce 15 ani, a plătit doar 50 bani/mp pentru un spațiu de aproape 130 mp, contractul se va prelungi pentru încă trei ani, la același preț. 

În hotărârea de Consiliu Local sunt prevăzute următoarele motive pentru prelungirea contractului: 

“Solicitarea a fost analizată în cadrul Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație care, în ședința din 27.06.2018 a decis prelungirea termenului contractual până la data de 30.06.2021, în considerarea faptului că nu înregistrează obligații financiare/fiscale la bugetul local”.

Proiectul de hotărâre a fost și pe ordinea de zi a ședinței din 6 iulie și a ședinței din 1 august. Dar din cauză că nu a întrunit numărul necesar de voturi a fost amânat. 

“Această problematică a făcut obiectul ședinței ordinare a Consiliului Local al Consiului Local al muncipiului din data de 6 iulie. Aceasta a întrunit un număr de 17 voturi pentru (consilierii locali Anna Horvath, Nistor Daniel, Dan Ioan Morar, Radu Marin Moisin și Radu Mihai Constantea – nu participă la vot) proiectul nu a trecut, deoarece, fiind un proiect de patrimoniu, erau necesare 18 voturi. 
Ulterior, acesta s-a aflat în analiza deliberativului local în cadrul ședinței ordinare din data de 1 august 2018, fiind aprobată cu un număr de voturi 17 pentru (consilierii Gergely Balasz, Olah Emese, Nistor Daniel, Dan Ioan Morar, Radu Marin Moisin și Radu Constantea nu participă la vot) – proiectul nu a trecut deoarece, fiind un proiect de patrimoniu, erau necesare 18 voturi”, scrie în hotărârea de Consiliu Local. 

Ion Novăcescu plătește un preț de nimic pentru spațiul ultracentral. În schimb, primește o căruță de bani din bugetul local an de an. De exemplu, în 2018 i s-a aprobat alocarea sumei de 80.000 lei din bugetul local către Fundația Armonia pentru realizarea proiectului “Berăria Culturală în vremurile Centenarului. Cluj 100”. Proiectul de hotărâre privind alocarea de bani pentru Fundația Armonia a fost inițiat de următorii consilierii locali: Horvath Anna, Mihaela Rodica Suciu, Rareș Ferdean, Ecaterina Croitoru și Sabin Sărmaș.ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 18 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 20 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 22 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 24 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE