In vizor

Ion Novăcescu, prietenul Primăriei, mai stă 3 ani cu Fundația Armonia într-un spațiu închiriat de la autoritățile locale cu 50 bani/mp. Cum este motivată prelungirea contractului

În ședința de Consiliu Local de miercuri va fi votată hotărârea referitoare la prelungirea contractului de închiriere a spațiului de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 de către Ion Novăcescu, eternul prieten al Primăriei Cluj-Napoca. După ce 15 ani, a plătit doar 50 bani/mp pentru un spațiu de aproape 130 mp, contractul se va prelungi pentru încă trei ani, la același preț. 

În hotărârea de Consiliu Local sunt prevăzute următoarele motive pentru prelungirea contractului: 

“Solicitarea a fost analizată în cadrul Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație care, în ședința din 27.06.2018 a decis prelungirea termenului contractual până la data de 30.06.2021, în considerarea faptului că nu înregistrează obligații financiare/fiscale la bugetul local”.

Proiectul de hotărâre a fost și pe ordinea de zi a ședinței din 6 iulie și a ședinței din 1 august. Dar din cauză că nu a întrunit numărul necesar de voturi a fost amânat. 

“Această problematică a făcut obiectul ședinței ordinare a Consiliului Local al Consiului Local al muncipiului din data de 6 iulie. Aceasta a întrunit un număr de 17 voturi pentru (consilierii locali Anna Horvath, Nistor Daniel, Dan Ioan Morar, Radu Marin Moisin și Radu Mihai Constantea – nu participă la vot) proiectul nu a trecut, deoarece, fiind un proiect de patrimoniu, erau necesare 18 voturi. 
Ulterior, acesta s-a aflat în analiza deliberativului local în cadrul ședinței ordinare din data de 1 august 2018, fiind aprobată cu un număr de voturi 17 pentru (consilierii Gergely Balasz, Olah Emese, Nistor Daniel, Dan Ioan Morar, Radu Marin Moisin și Radu Constantea nu participă la vot) – proiectul nu a trecut deoarece, fiind un proiect de patrimoniu, erau necesare 18 voturi”, scrie în hotărârea de Consiliu Local. 

Ion Novăcescu plătește un preț de nimic pentru spațiul ultracentral. În schimb, primește o căruță de bani din bugetul local an de an. De exemplu, în 2018 i s-a aprobat alocarea sumei de 80.000 lei din bugetul local către Fundația Armonia pentru realizarea proiectului “Berăria Culturală în vremurile Centenarului. Cluj 100”. Proiectul de hotărâre privind alocarea de bani pentru Fundația Armonia a fost inițiat de următorii consilierii locali: Horvath Anna, Mihaela Rodica Suciu, Rareș Ferdean, Ecaterina Croitoru și Sabin Sărmaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *