Rautacisme

Ioana Neagoe, scorpia de la Cercetare de la UMF vorbeste ireverentios cu presa

Atunci cand ajungi cadru didactic universitar, coordonezi un departament de cercetare intr-o universitate si un altul la un spital, esti o mare doamna si orice ar scrie un amarat de ziarist despre vreunul din proiectele din ograda ta e o prostie. Chiar daca iti promoveaza proiectul din proprie initiativa si chiar daca nu ai catadicsit sa il citesti.

Cand esti Ioana Neagoe, directorul Centrului de Cercetari de Genomica Functionala, Biomedicina si Medicina Translationala al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” si coordonezi Departmanetul de Cercetare, Dezvoltare si Inovare al universitatii, ba mai esti si director stiintific la Institutul Oncologic “I. Chiricuta” poti sa ai o astfel de atitudine.

Intarzii la intalnirea cu omul care te asteapta minute in sir in biroul tau incarcat de buchete de flori. La sosire, poti sa arunci, in treacat un “pe mine ma asteptati?”.

Cand esti Ioana Neagoe te crezi indreptatita sa ii atragi atentia angajatei care iti aduce lista cu proiecte ca daca era sa dea ea “interviu” ai fi trimis-o la coafor inainte. Indrumi ziaristul la cercetatorul unui proiect pentru ca “vorbeste bine” si tii sa ii intre in cap ca nu dai doi bani pe presa.

“Am mai dat eu interviu uneia si a doua zi nu mai stiam pe unde sa ma ascund”, remarci cu aplomb.

Iar, ca sa stie bine ca nu are de-a face cu oricine, suni a doua zi, fara sa te prezinti, si spui asa:

“Ce prostii ati scris in ziar?? Cum, medicament? Nu e vorba de un medicament, nu ati inteles nimic! Trimiteti-mi linkul, ca m-au sunat de la TVR Cluj si sa stiu ce sa le spun, eu nu am citit articolul!”.

Cand esti Ioana Neagoe iti permiti toate astea. Chiar daca discutia cu cercetatoarea a fost inregistrata si transcrisa exact, cuvant cu cuvant, ca sa nu apara erori in termenii de specialitate, iar publicatia era dispusa sa modifice textul in caz de asa ceva, chiar daca in mod uzual asta nu se practica.

Nu conteaza ca e vorba de proiecte despre care oameni din toata tara ar vrea sa citeasca, daca esti Ioana Neagoe poti sa decizi ca nu merita promovata munca unor cercetatori care isi traiesc tineretea trudind in laboratoare de dimineata si pana seara tarziu.

Cand esti Ioana Neagoe poti sa treci cu vederea ca iti intretii eleganta si distinctia din banii statului, ai sponsorilor straini ai proiectelor si mai sunt si niste pacienti acolo, bolnavi de cancer.

Foto: iocn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *