Rautacisme

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, anunță al patrulea val al pandemiei în România. După ce au vândut 11.000 de abonamente într-o zi, cei de la Untold speră să aibă 300.000 de festivalieri

În timp ce ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă crede că România se va confrunta cu un al patrulea val al pandemiei și, conform unei declarații date la Aleph News: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”, Edy Chereji, directorul festivalului de muzică pe stick, Untold, cu inconștiența senină a celui care-și vede doar câștigul, anunța, sâmbătă dimineață, la Pro TV, că, după ce într-o zi s-au vândut 11.000 de abnamente, speră să se ajungă și chiar să se depășească prezența festivalierilor de la ediția din 2019. Mai ales că are de onorat abonamentele vândute în 2019 pentru ediția din 2020. Conform informațiilor de presă, sunt peste 42.000 de abonamente care s-au vândut în 2019 pentru 2020. Iar Buta și staff-ul său au făcut giumbușlucuri la limita legalității să nu returneze nici un ban celor care în 2020 au avut această intenție.

Prin urmare, Cluj-Napoca se va ”bucura” până acum de prezenta a peste 53.000 de festivalieri. În 2019, au fost raportați 300.000 de festivalieri, cam 90.000 de participanți pe zi.

Având în vedere intenția manifestată de către acești indivizi, care ar putea băga în lock down municipiul Cluj-Napoca, dacă ceva va merge rău (și asta doar pentru câștigul lor personal), sperăm ca autoritățile să mai toarne apă rece peste acestre pretenții. De la Emil Boc, sluga prea plecată a intereselor copilului de sereist Buta, nu așteptăm nimic. Cifrele de ”câștig” fluturate la Pro TV de către Chereji nu justifică eventuala reînchidere a economiei clujene și nici costurile de sănătate care se întrevăd.

Conform datelor statistice, până acum, cele mai mici procente de vaccinaţi au fost raportate la categoriile 16-19 ani şi 20-29 de ani. Adică fix printre ”clienții” Untold.

parcă era vorba despre cumpătare. Care cumpătare, când e vorba despre lăcomie, nu cred că va intra în discuție. Grohăitul mațelor acoperă vocea conștiinței.

Și să nu uităm despre decizia Curții de Apel Cluj care anulează obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test PCR pentru a intra la o manifestație. Încă nu am văzut recursul guvernului, deși premierul Cîțu s-a arătat ferm în a invoca acest lucru. Așa că, deocamdată, ne bazăm ca regulamentul fetivalului să impună aceste obligații – în fond este un eveniment privat, cu impuneri de selecție private.

Dar, nu avem nici o încredere când e vorba despre indivizii de la Untold, despre care Ziar de Cluj a documentat, ani de zile, mizeriile la limita legalității pe care le-au practicat: de la confiscarea în interes personal a milioane de euro de pe brățările festivalierilor care nu au apucat să și le golească (în acest sens inventând tot felul de restricții penibile pentru revendicare), la accesul minorilor neînsoțiți la festival, la consumul de alcool, la consumul de droguri, la sex în public șamd. Nu uităm nici cum s-a oprit apa la cișmelele publice din Parcul Central (dat moca festivalului) numai pentru a putea avea un câștig ăștia până și din apa de băut.

Dar, în timp ce ministrul Sănătății declară: „Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină”, Chereji vomita entuziasm pe Pro TV, sperând ”să depășească ce a fost în 2019.”

Apoi a băgat încă o dumă, în pofida realității din teren cu țepele de cazare pentru Untold că cică ”clujenii au adoptat festivalierii într-un sistem de cazare ieftin.” Zău? Adică abia ce vuiește presa locală cu privire la prețurile nesimțite practicate cu ocazia festivalului de muzică pe stick și vine ăsta să facă reclamă mincinoasă?

Silabisiți-i careva că apartamentele pentru ipoteticul Untold 2021 se închiriază la Cluj și cu 320 de milioane de lei vechi pentru 4 nopți „magice”. Să lase minciunile de PR pentru Emil Boc, că acesta chiar se pricepe.

Ministrul Sănătății a mai declarat că : ”Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”.

În ce privește tulpina indiană, Mihăilă spune: „(…) Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”.

Poate se uită și inconștienții ăștia la ce se întâmplă în India, înainte de a nenoroci un oraș întreg pentru un ipotetic câștig de patru zile. De ani de zile arătăm că unicul câștigat din această afacere pornită pe banii clujenilor – și pentru care un complice se pregătește să facă pârnaie, este copilul de sereist Buta. Căruia Boc îi pune orașul preș la picioare, fără nici o explicație legal plauzibilă.

Ce are să se întâmple dacă imediat după zbânțuila din centrul municipiului va crește din nou incidența cazurilor de COVID-19? Cine va plăti prețul?

Dacă Emil Boc este pregătit să-i sacrifice din nou pe clujeni, poate ar fi cazul ca aceștia să înceapă să renunțe la un asemenea primar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *