Politica

Ioan Bîldea îl acuza pe Emil Boc, actualul său coleg de partid, că „face achiziții publice cu dedicație specială, pe banii clujenilor”

Scris de 167

Ioan Bîldea, consilier local PNL și mare liberal, în prezent coleg de partid cu Emil Boc, un alt foarte mare liberal – democrat liberal, național liberal, nici nu mai contează! – îl acuza pe Boc, în anul 2013, de un lucru foarte grav (cel puțin sub aspect moral): „Emil Boc face achiziții publice cu dedicație specială, pe banii clujenilor”.

Despre ce era vorba? Vicepreședintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, afirma în 2013 că Emil Boc căuta artiști care să „îi recreeze” pe clujeni de Ziua Națională pe baza unor criterii care nu lăsau loc de prea multe oferte – „cu dedicație” – și pe foarte mulți bani din bugetul public, pe sume nejustificat de mari.

Conform lui Ioan Bîldea, edilul căuta „două trupe care au avut cel puțin o piesă în top 10 cele mai difuzate cântece ale anului 2013, iar din cele două cel puțin una să fi reprezentat România la Eurovision și să fi lansat cel puțin 7 albume”, cele 3 criterii însumând 70% din punctajul total necesar adjudecării contractului. 

Cu toate că suma din bani publici alocată acestui eveniment era de 70 000 de lei plus TVA, plus transport, cazare și masă pentru cele două trupe, criteriul ofertei financiare era unul neglijabil, cu o pondere de numai 30% din punctaj, primarul nostru drag fiind mână largă atunci când era vorba, desigur, de recreerea clujenilor. 

Bîldea mai arăta, în acel an în care se exprima liber – pentru că acum tace și face campanie celui pe care ani de zile l-a criticat – că „proiectele europene ale orașului agonizează în tot felul de blocaje administrative, iar primarul Emil Boc dorește să asculte doar artiștii care au participat la Eurovision.”

„La cum sunt formulate criteriile, mai lipsește doar cerința care să indice cu ce literă să înceapă numele celor două trupe”, mai considera ironicul Bîldea, acuzându-l astfel pe Emil Boc de favoritism, de faptul că inventa criterii „cu dedicație” în așa fel încât să fie sigur că doar artiștii – de casă – pe care îi viza se vor încadra și îi vor putea recrea pe clujeni pe bani grei. 

Bîldea vedea gestul primarului Boc drept unul lipsit de patriotism local, pentru că exageratele sale criterii îi descalificau din start pe artiștii clujeni valoroși, care nu aveau cum să se încadreze în acest adevărat „pat al lui Procust” inventat de primar. 

Între timp, PDL-ul lui Emil Boc s-a contopit cu PNL-ul lui Bîldea, iar cei doi au devenit coledzi și prieteni. Bîldea tace și face campanie pentru liberalii săi mascați, foștii pediști, pe care până acum îi „demasca” și îi acuza de toate cele.

În consecință, toată lumea e mulțumită acum în Clujul nostru drag în care oamenii sunt buni și uită, fără a îi mai interesa ce a fost, uitând chiar și faptul că istoria, dacă nu vrei să înveți nimic din ea, inevitabil se repetă.

Foto: arhiva FăcliaULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE