In vizor

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru o perioadă de 6 luni din funcția de președinte al CNATDCU, instituția care analizează plagiatele: Sunt președintele Academiei și asta îmi mănâncă tot timpul

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru o perioadă de 6 luni din funcția de președinte al CNATDCU, instituție care analizează plagiatele. Potrivit fostului rector al Universității Babeș-Bolyai motivul autosuspendării constă în faptul că nu are cum să se împartă între funcțiile pe care le deține: președinte al Academiei Române, profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și președinte al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), potrivit edupedu.ro

Întrebat când s-a autosuspendat și care a fost motivul ce a stat la baza acestei decizii, Ioan Aurel Pop a declarat:

„Nu mai țin minte, dar motivul este că nu mai pot, sunt președintele Academiei și asta îmi mănâncă tot timpul, sunt și profesor universitar și cine m-a pus la CNATDCU m-a pus nu pentru că mă cheamă Ioan Aurel Pop, ci fiindcă președintele Academiei trebuie să prezideze (CNATDCU).

Eu le-am spus să schimbe treaba asta pentru că eu nu pot să fac lucruri imposibile, nu am ubicuitate.

La CNATDCU trebuie să te duci în fiecare zi la Ministerul Educației, când să mă duc dacă trebuie să mă duc la Academie.

Deci nu am posibilitatea să fac față, îmi cer scuze, mulțumesc”, a explicat Ioan Aurel Pop, potrivit sursei citate. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Universității de Științe Agronomice să-i analizeze de plagiat teza de doctorat, potrivit unei declarații de presă făcută de acesta.

Cîmpeanu susține că a cerut „USAMV București să continue demersul prin transmiterea tezei de doctorat către CNATDCU, în așa fel încât să fie posibilă analiza și la acest nivel de către experții CNATDCU din comisia de specialitate“.

Anunțul ministrului vine în contextul în care, la începutul lunii august, Cîmpeanu a solicitat universităților, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Minister, să realizeze „într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. Acesta a făcut cererea după ce a anunțat că nu va mai modifica regulamentul și metodologia CNATDCU.

 

 

 

 

 

sursa foto: captură ioanaurelpop/facebook.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *