Afacerea zilei

Investitie de 20 de milioane de euro la Dej. Doua fabrici noi in parcul industrial Arc Parc

Parcul industrial Arc Parc de la Dej va cuprinde in curand doua fabrici noi, dupa ce doua firme din Germania si Italia vor realiza la Dej investitii de zeci de milioane de euro, informeaza someseanul.ro.

Prima investitie ce va fi finalizata va fi cea a fabricii SAUTER GmbH. Germanii de SAUTER GmbH sunt un important pion din industria de automotive si au ca obiect de activitate fabricarea pieselor frezate, de inalta precizie.  Compania din Germania a inceput deja procesul de selectare a viitorilor angajati, iar lucrarile la noua fabrica au inceput de cateva saptamani, investitia realizata pana in prima decada a anului 2016 urmand sa se ridice la peste 10 milioane de euro. SAUTER GmbH va angaja pentru fabrica din Dej, in prima faza, aproximativ 60 de persoane.

Tot in parcul industrial Arc Parc vor ridica o fabrica si italienii de la IMM Hydraulics, care mai au o fabrica la Catcau. La Dej, IMM Hydraulics vor fabrica furtunuri de presiune, iar productia va incepe din iarna acestui an. Compania italiana va angaja in perioada urmatoare 120 de persoane pentru fabrica de la Dej, a carei constructie a inceput deja. si investitia italienilor de la IMM Hydraulics depaseste 10 milioane de euro.
Potrivit conducerii Arc Parc Industrial Dej, cele doua fabrici vor fi construite de catre Staff Company, societate cu profil de executie lucrari de constructii-instalatii care face parte din grupul Arc Parc.

Conducerea Arc Parc Industrial se afla in prezent in negocieri avansate cu inca o companie din Germania, care face parte tot din industria automotive, pentru constructia unei noi fabrici la Dej. Aceasta ar fi a treia fabrica pe care cei de la Arc Parc Industrial o vor aduce la Dej in acest an.

Sursa: someseanul.ro

Foto: someseanul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *